Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

2014'te sistem değişiyor

Hazır Başbakan Yardımcısı ile yazıya başlamışken Bekir Bozdağ'ın tespiti ile devam edelim. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "başkanlık sisteminin" en hararetli savunucularından. Önceki gece TRT'de, Takvim Gazetesi Yazarı Emin Pazarcı'nın sunduğu programda Bozdağ ile sohbet ettik. Bekir Bey, bir soru üzerine benim de katıldığım tespitini paylaştı. Dedi ki:
"Türkiye, anayasayı değiştirsin değiştirmesin halkın seçtiği cumhurbaşkanı Ağustos 2014'te Çankaya'ya oturduğu an, Türkiye'de sistem değişikliği fiilen gerçekleşmiş olur!"
Bozdağ haklı. Ufuktaki sıkıntıya erken çare üretmek en doğrusu. Bu vesile ile kuvvetler ayrılığı tartışması da son bulmalı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bir yakınması üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun alevlendirdiği bu tartışma özünden saptırılmamalı. "İdarenin her türlü eylem ve işleminin yargı denetimine tabi olması" nasıl tavizsiz savunuluyorsa, "yargının hukukilik denetimini aşarak idarenin neyi, nasıl yapması gerektiğine hükmeden yerindelik denetimine girmemesi" de en az o kadar tavizsiz savunulmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA