GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayınladığı Türk Gıda Kodeksi uyarınca Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin yürürlüğe girmesiyle bakkal ve bayilere Hijyen Eğitim Belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu zorunluluk kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortak eğitim programı düzenleyen Antalya Bakkallar ve Bayiler Odasının ilk etap eğitim seminerine 150 bakkal ve bayii esnafı katıldı.
450 BAKKAL EĞİTİM ALACAK
Antalya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran, hijyen konusunu çok önemsediklerinin altını çizerek 150'şer kişilik iki ayrı grubun daha eğitime alınması ile hijyen eğitimi almış olan bakkal ve bayi esnafı sayısının 450'ye ulaşacağını anlattı. Kıldıran, oda olarak yasaların kendilerine çizdiği çerçeveler sınırı içinde ellerinden gelen en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.