- Başka projeleriniz var mı?
- Çorbanın kitabı gibi tatlının kitabını da hazırladım. O da Ramazan'da çıkacak. Yemek sonrası tatlılara yer verdim. Şerbetler var. Tarihimizden çeşitli helvalar var, baklavalar var... İnciri peynirle pişirip fırınladığım taze incir tatlısı da var. Başka ülkelerin tatlıları da var. Ama genel olarak Akdeniz izleri yer alıyor kitapta.
- Araştırmalarınızı nasıl yapıyorsunuz?
- Çok okuyorum. Yemek araştırırken, o coğrafyanın kültürünü ve tarihini de araştırıyorsunuz. Ekonomik durumu da araştırıyorsunuz. Kriz dönemlerinde, devletlerin çöküş dönemlerindeki beslenmeyi de göz önüne alıyorsunuz. Yoksulluk ya da kuraklık dönemlerinde ortaya çıkan çok farklı yemeklerin olduğunu görebiliyorsunuz.
- Özel ders de veriyorsunuz değil mi?
- Evet. Bazen evde, bazen restoranda, bazen de ders alan kişinin kendi mutfağında. Önümüzdeki dönem de bir atölye çalışması yapacağım. Kitaptaki mutfakları beğenenlere ve daha ötesini öğrenmek isteyenlere öğreteceğim. Bir de Bolu'ya özel bir çalışmam var. Bolu yemekleriyle ilgili bir belgesel. Bolu Kalkınma ve Tanıtım Vakfı ve Valilik bu konuda bana destek oluyor. Şu an projelendiriyoruz.