Türkiye'de alkollü içecek tüketiminin önemli kısmını bira oluşturuyor. Ülkemizde bira tüketimi 930 milyon litreyi geçti. Bu kadar bira tüketimine karşın Türkiye'de birahanelerin sayısı yeterli mi? Son aylarda arka arkaya bira evleri açılmaya başlandı. City's Alışveriş Merkezi'nde açılan Vida, Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi'nde açılan Bosphorus Brewing Company (BBC) ve Nişantaşı'nda tekrar kapılarını açan Tap'sı bira kültürünün yükseldiğinin göstergesi gibi. BBC'de çok farklı lezzetlerde biralar üretiliyor. Sifonlardan dökülen biralardan biri karbon, yani siyah, dördü beyaz olmak üzere toplam beş çeşit bira bulunuyor. Elbette biraya eşlik eden özel tatlar da unutulmamış. Bar ve yemek menüsü birçok pub'tan iddialı. Reasürans Pasajı'nın içinde bir şube açan Taps'in yeni mekanının adı ise Tapsroom. Burada sunduğu biralar arasında en yenisi ise kayın ağacı ile fümelendirilmiş Taps Smoke Larger.
EN ÇOK KONUŞULANLAR
Karaköy'deki
Zelda Zonk'un Etiler Şamdan'ı aratmayan kapısı, lezzetsiz yemekleri ve her şeye rağmen her gece ful çeken rezervasyonu...
Yüzde 100 Türkçe çalmasına rağmen Sess'in önlenemez yükselişi...
City's
Mahalle'nin öğlenleri çok iyi, akşamlarıysa çok gürültülü olması...
Lucca'nın yeni kokteyl menüsü...
Asmalımecit'te
Flavio'nun hemen yanına açılan isimsiz kokteyl barı...
Karaköy
Ops Cafe'nin buğday salatası... Buğday salatası şu sıralar tüm kafalerin menüsüne girdi ama en çok Ops Cafe'ninki konuşuluyor...
BAĞARASI LEZZETİ İSTANBUL'DA
Bodrum'a sık gidenler Bitez'de mandalina bahçelerin arasında hizmet veren Bağarası isimli köy lokantasını mutlaka duymuşlardır. Ümmühan-İsmail Girgin çiftinin sahibi olduğu ilginç restoranda yer bulmak için haftalar öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekir. Köy lokantası dediğime bakmayın, Akdeniz ve Ege lezzetlerinin oldukça ilginç yorumlandığı bu restoranın ünlü müdavimleri arasında müzik, sinema ve cemiyet dünyasından birçok kişi var. Ama şimdi onlar İstanbul'a geliyor. Asmalımecit'te La Biriese'in hemen yanında açılan ve taze meyvelerle yapılan kokteylleriyle dikkat çeken Aperativo'da 23 Ocak'tan itibaren her çarşamba Ümmühan Girgin mutfağa girecekmiş. Neler mi pişirecekmiş? Sakız ağacına geçirilmiş çöp şiş, çıtır mantı, şaraplı yeşil domates, kuru üzümlü ıspanak kavurma, kırmızı erikli pırasa... Aperativo geçtiğimiz yıla kokteylleriyle damgasını vurmuştu, bu yıl yemekleriyle de adından sık sık söz ettireceğe benziyor.