Sosisleri, üzerini örtecek kadar kaynar suda üç dakika kadar haşlayın ve kabuklarını soyun. Bir kenarının ayrılmamasına dikkat ederek, boyuna olacak şekilde ikiye bölün. Sosisleri önce erimiş margarine, sonra galeta ununa bulayın. Daha sonra çırpılmış yumurtaya ve tekrar galeta ununa bulayın. Ardından sıvı yağda güzelce kızartın.
MALZEMELER
8 adet sosis
1 kahve fincanı erimiş margarin
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Mantarlı hindi sote
Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri halka halka, domatesi ise küp küp doğrayın. Mantarları da dilimleyin. Sarımsağı doğrayın. Tencereye margarini koyup erittikten sonra hindi etini katın, kendi suyuyla 5 dakika kavurun. Soğan, sarımsak ve sivri biberleri ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Domatesleri ve temizlenmiş mantarları da ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Servis yapacağınız zaman doğranmış maydanozu serpin.
MALZEMELER
1/2 kg. kuşbaşı hindi
400 gr. mantar
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet domates
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Yarım demet maydanoz
Üzümlü ayva tatlısı
Ayvaları soyup ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Üzerine portakal suyu ve şekeri gezdirip 20 dakika pişirin. Suyuyla birlikte ısıya dayanıklı bir kaba alın. Kuru üzümleri sıcak suda bekletip ayvaya ekleyin. Yeşil ve kırmızı üzüm, üzüm suyu ve haşhaşı ilave edip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 adet ayva
1 su bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
100'er gr. yeşil ve kırmızı üzüm l1 çay bardağı yeşil üzüm suyu
1 tatlı kaşığı haşhaş