HAZIRLANIŞI
Kemik, yıkanmış mercimek, patates, bütün havuç ve soğanı ikiye bölün ve yarısını kuşbaşı doğrayın. Defne yaprağını düdüklü tencereye ilave edip suyunu verin, pişene kadar haşlayın. Sonra düdüklü tencereden alın ve ince bir süzgeçten geçirin. Ayrı tencerede ağır ateşte kaynatmaya devam edin. Soğan ve havucu rendeleyip tavada yağını vererek sotelemeye başlayın. Unu ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Baharatlarını verip karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya ekleyin. 10 dk. daha kaynatıp tekrar süzgeçten geçirin. Tadını ayarlayın. Son olarak üzerine tereyağını verip kapağı kapalı dinlendirin. Eriyen tereyağını karıştırarak yedirin ve yanında limon ile servis edin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
1 su bardağı mercimek 1 küçük dana kemiği 5 su bardağı su 1 adet patates 1 soğan 1 havuç 1-2 dal defne yaprağı 1 çay kaşığı nane 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı sıvıyağ Tuz, karabiber, k.toz biber
ŞAM TATLISI
MALZEMELER
1 su bardağı irmik 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı un 1/2 paket kabartma tozu ve vanilya 150 gr kabuksuz bütün badem Şerbeti için 2 su bardağı şeker 3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Bir kaba yoğurt ve şekeri alarak iyice çırpın. Daha sonra üzerine irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin ve karıştırın. Yağlanmış olan fırın tepsisine hamuru boşaltıp hamurun üzerine bademleri sıralayın ve 170 derecede kızartmaya bırakın. Şerbeti için şeker ve suyu karıştırın. Orta ateşte kaynamaya başlayınca 5 dk. sonra ocaktan alın ve soğutun. Tatlının üstü tamamen kızarmışsa fırından alıp soğutulmuş olan şerbeti üzerine gezdirin. Şerbetini çekmesi için dinlendirin. Tatlı soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY