Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kahveci, pasta yapımının zevkli bir iş olduğunu ifade ederek pastane kültürünün de hiç ölmeyeceğini söyledi. Kahveci, "Pastacılıkta önce göze hitap edeceksiniz. Görselliği ve sunumuyla tüketiciyi doyuracaksınız. Ardından, damak tadı ve lezzet ile birlikte sağlıklı bir şekilde mideye hitap edeceksiniz. Her ne kadar teknolojiye bağlı olarak makinalaşma artsa da, el emeği ve insan gücü olmadan üretimin yapılması mümkün değildir. Hijyen koşullarında üretim ve kalite de olmazsa olmazımızdır. Mamullerimizin raf ömrü çok kısa. Üreteceksin ve hemen satacaksın. Yapıp satamazsan atacaksın. Geri dönüşü yok" diye konuştu.
"TÜKETİCİ BİLİNÇLİ OLMALI"
Ankara'da faaliyet gösteren 760 civarında üyeleri olduğunu belirten Başkan Kahveci, kayıt dışı, denetimden uzak, sağlıksız koşullarda hiçbir standarda uymadan üretilen pastaların çok düşük fiyatlarla düğün hizmeti verilen yerlerde tüketime sunulduğunu vurgulayarak, "İşini layıkıyla yapmaya çalışan esnaf ve sanatkârın emeğini korumalıyız. Kalite standardını düşürmeden müşteri memnuniyetini artırmak için çaba göstermeliyiz. Tüketici de çok bilinçli olmalı, bizleri denetlemeli" dedi.