Ankara
Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, ürettikleri 'kavuzsuz arpa ekmeğinin' bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve bu nedenle son günlerde artış gösteren grip ve domuz gribine iyi geldiğini belirtti. İlkbahar, vatandaşlara bu hastalıklara karşı kavuzsuz arpa ekmeği tüketilmelerini önerdi. Kavuzsuz arpa ekmeğinin, beta- glukan açısından zengin olduğunu belirten Ali İlkbahar "Kavuzsuz arpa, beta glukan açısından çok zengindir. Buğdayın ve ekmeğin kabuğunda bulunan beta glukan, kavuzsuz arpa ve ekmeğinde 10 kat daha fazladır. Arpa ekmeğinin bütün alanlarında mevcuttur" diye konuştu. Kavuzsuz arpa ekmeğinin sağlığa çok yararlı olduğunu, diyabet hastaları için önemli bir besin kaynağı özelliği taşıdığını belirten İlkbahar şöyle konuştu: "Beta glukan içeren ekmeğin, bağışıklık sistemini güçlendirip, kansere, gribe, özellikle domuz gribine karşı bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olduğu, kan şekerini ve kolesterolü düşürdüğü, yüksek lif içeriği nedeniyle kolon kanserine karşı koruyucu etkiye sahip olduğu, uzun süren bilimsel araştırmalar sonunda ortaya konulmuştur."
EKMEĞE YÜZDE 33 ZAM
Ankara Fırıncılar Odası'nca alınan karara göre daha önce 250 gramı 75 kuruştan satılan ekmeğin fiyatına yüzde 33 zam yapılarak 1 TL'ye çıkarıldı. Halk ekmeğinin ise gramajı sabit kalırke,
fiyatı 75 kuruşa çıkarıldı.