'Ne yesem yarıyor!' diyenlerden misiniz? Size vereceğimiz farklı tatlarla diyete gönül rahatlığıyla başlayabilir vereceğiniz kilolarla güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz. Artık tat vermeyen diyet yemeklerini yemek zorunda da değilsiniz. Az kalorili tariflerle birlikte her gün canınızı sıkan 'Bugün ne yiyeceğim?' sorusuna anında cevap bulabilecek kalıplaşmış diyet yemeklerinden kurtulmuş olacaksınız. Sebze, et ve tavuktan ne kadar farklı yemekler olabileceğine şaşıp kalacaksınız. Şimdi başlayacağınız diyet programı ile yaz aylarına en formda bir fizik ile giriş yapıyor olacaksınız. İşte size uygun birbirinden lezzetli, pratik ve resimli diyet yemek tarifleri... BİBERLİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASIKırmızı mercimeği yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Sebzeleri irice doğrayıp tencereye ekleyin. Üzerini iki misli geçecek kadar suyunu da ilave edin. Mercimek ve sebzeler iyice pişince ocaktan alın. Tuzunu ve yağını ilave edip blender'da ezin. Taze çekilmiş karabiberle servis yapın. HAVUÇ SALATASI BUĞDAY SALATASIBuğdayı birkaç saat beklettikten sonra diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Yeşillikleri kıyıp çukur bir kabın içine aktarın. Sosu için zeytinyağını, limon suyunu ve nar ekşisini ayrı bir kasede karıştırın. Sosu haşlanmış buğdaya ilave edin. Yeşillikleri de ekleyip iyice karıştırın. Tatlı mısırı, keten tohumunu, ceviz içini, nar tanelerini ve mozzarella peynirini de karıştırın. Salatanız hazır. ELMALI YULAFLI SMOOTHİE ARMUTLU, CEVİZLİ SALATA BAHARATLI LABNE PEYNİRLİ SALATAMalzemeler ROKA SOSLU MAKARNAMalzemeler KEKİKLİ ZEYTİNLİ TOSTZeytinleri küçük küçük doğrayın. Domatesleri de zar şeklinde doğrayıp kekik ve zeytinyağı ile karıştırın. Bir dilim ekmeğin üzerine zeytinli karışımı yayın, üzerine peyniri de yerleştirin. Tost makinesinde veya fırında peynirler eriyinceye kadar ısıtın. Yaseminli çay ile servis yapabilirsiniz. BÖRÜLCE SALATASIMalzemeler HAFİF SÜTLAÇMalzemeler HAFİF AKŞAM TATLISI MEYVE SALATASIMalzemeler YOĞURTLU MEYVE SALATASIMalzemeler : KARABUĞDAY SALATASIMalzemeler OTLU MAKARNA ZEYTİNYAĞLI KOLAY PİLAVMalzemeler YAZ PİLAVIMalzemeler KEPEKLİ DİYET KURABİYEMalzemeler ŞİŞMANLATMAYAN MAKARNAMalzemeler: DİYET ETİMEK TATLISI TARİFİMalzemeler ALKALEN ÇORBAMalzemeler: HAŞLANMIŞ YUMURTALI SEBZE SALATASIMalzemeler: KİNOALI MEYVE SALATASIMalzemeler: NOHUTLU SEMİZOTU SALATASIMalzemeler HERKÜL OMLETMalzemeler KUŞKONMAZ ÇORBASIMalzemeler FIRINDA KUŞKONMAZMalzemeler: NARLI ROKA SALATASIMalzemeler PANCAR VE PORTAKAL SALATALI LEVREKMalzemeler LEVREKLİ KUZUKULAĞI SALATASIMalzemeler ZEYTİNYAĞLI PİLAVMalzemeler FIRINDA TAVUK GÖĞSÜMalzemeler: BALLI TAVUKTavuk butlarını bir gece öncesinden bal, fındık yağı ve soya sosu ile karıştırıp bekletin. Ertesi gün fırın tepsisine aktarıp biberiye, taze kekik ve taze çekilmiş karabiberi serpin. İki saat daha buzdolabında beklettikten sonra önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. SEBZELİ OMLETMalzemeler ISPANAKLI SPAGETTİMalzemeler ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ YEMEĞİMalzemeler BAKLİYAT TÜRLÜSÜMalzemeler ETLİ VE PEYNİRLİ ISPANAK SALATASIMalzemeler ELMALI ISPANAK SALATASIMalzemeler:100 gr. fındık ya da ceviz TAZE FASULYE ÇORBASIMalzemeler IZGARA LEVREK FIRINDA KABAKLI DİL BALIĞIMalzemeler PEPERONİ E CAPRİNOMalzemeler MALOHTALI SALATAMalzemeler MISIRLI TOP KÖFTEMalzemeler SUSAMLI VE MANGOLU ETMalzemeler HİNDİLİ, AVOKADOLU SANDVİÇMalzemeler KABAK BEĞENDİMalzemeler RENKLİ BİBERLİ TAVUK SOTEMalzemeler FIRINDA SEBZELİ PİLİÇ RULOSUMalzemeler REZENELİ, MERCİMEKLİ YEŞİL SALATAMalzemeler LOR PEYNİRLİ TABULE SALATASIMalzemeler: BUĞDAY SALATASIMalzemeler FIRINDA PEYNİRLİ BROKOLİMalzemeler YEŞİL KABAK ÇORBASIMalzemeler: YEŞİL MERCİMEK SALATASIMalzemeler YOĞURTLU KIRMIZI BİBERLİ DİYET SALATAMalzemeler PANCAR SALATASI FIRINDA DENİZ LEVREĞİMalzemeler SARI YEŞİL PİLAVMalzemeler YULAFLI DİYET KURABİYEMalzemeler YOĞURTLU AVOKADOAvokadonun kabuğunu soyup çekirdeğini çıkartın. Çukur bir kaba rendeleyin. Kabağın kabuğunu kazıyıp aynı şekilde rendeleyin. Ayrı bir yerde yoğurdu, kıyılmış dereotunu ve sumağı karıştırın. Her iki karışımı birleştirin. Servis tabağına alıp üzerine isteğe göre sumak serpin. ŞEFTALİLİ BUZLU YEŞİL ÇAYŞeftalilerin kabuğunu soyup rondoda ezin. İsteğe göre 1 çay kaşığı bal ile tatlandırabilirsiniz. Demlenip soğutulmuş yeşil çay ve taze nane yaprakları ile karıştırın. İsteğe göre servis öncesi buz parçaları ile soğutabilirsiniz. PEMBE GREYFURTLU DETOKS İÇECEĞİGreyfurtları oda ısısında beklettikten sonra kabuğunu ve dışındaki zarları temizleyin. Mutfak robotunda püre haline gelene dek karıştırın. Ilık suyu ve limon suyunu ekleyip bal ile tatlandırın. Özellikle sabah kahvaltıdan yarım saat önce içmenizde fayda var. PORTAKALLI TAVUKTavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayın. Az yağ ile sote edin. Portakal suyunu, balı, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip orta BROKOLİ ÇORBASISebzelerin kabuğunu soyup irice doğradıktan sonra tencereye aktarın. Brokoliyi de ilave edin. Üzerine 2 litre kadar sıcak su ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alın. Suyunu süzüp daha sonra kullanmak üzere ayırın. Haşlanmış sebzelere zeytinyağını, sütü ve tuzunu ekleyip tatlandırın. Çorbanın yoğunluğunu azar azar sebze suyu ilave ederek blender'da püre haline gelene dek ezin. Taze çekilmiş karabiberle servis yapın. BALKABAĞI ÇORBASIBalkabağını küp şeklinde doğrayın. Patates ve soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve balkabakları ile birlikte tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar sıcak su ilave edin. Balkabağı ve sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alın. Zeytinyağını, sıcak sütü ve tuzunu ekleyerek blender'da ezin. Bol taze çekilmiş karabiberle servis yapın. NOHUTLU BUĞDAYLI SOĞUK ÇORBAYoğurda azar azar su ilave ederek hafif yoğun bir kıvama getirin. Tuzunu, kıyılmış dereotunu ve zeytinyağını ekleyip tatlandırın. En son haşlanmış nohut ile buğdayı ilave edip tekrar karıştırın. Buz ile servis yapılmasını öneririm. Yaz için hem doyurucu hem besleyici hem de çok lezzetli bir çorba. SARI MERCİMEK ÇORBASISarı mercimeği yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. İrice doğranmış patates ile havucu ekleyin. Üzerini iki misli geçecek kadar sıcak suyu ilave edin. Sebzeler ve mercimekler yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Sıcak sütü, tuzu ve zeytinyağını ilave edip blender'da boza kıvamına gelene dek ezin. Taze çekilmiş karabiberle tatlandırıp servis yapabilirsiniz. DEREOTLU KABAK ÇORBASIKabağı alacalı soyup irice doğrayın. Patatesin ve soğanın kabuğunu soyup aynı şekilde doğrayın. Doğranmış sebzeleri tencereye aktarın. 1 diş sarımsağı ve yarım demet dereotunu da ekleyin. Sebzelerin üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Tuzunu ve yağını ekleyip tatlandırdıktan sonra blender'da ezin. Servis tabağına aktarıp taze dereotu eşliğinde servis yapın. KABAKLI YOĞURTKabakların kabuğunu alacalı soyup irice rendeleyin. Çırpılmış yoğurt, zeytinyağı ve kıyılmış yeşilliklerle karıştırın. IZGARA KABAK SANDVİÇEkmeği enine ikiye kesin. Zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. İnce dilimlenmiş kabak, dilimlenmiş domates ve peyniri yerleştirin. Dereotu serpin. Ara öğününüzü afiyetle yiyin. KEPEKLİ ÜZÜMLÜ KURABİYEYumurtayı, vanilyayı, fındık yağını, suyu ve pekmezi hamur yoğurma kabında karıştırın. Azar azar kepekli unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek karıştırın. En son kabartma tozunu, tarçını ve kuru üzümü ilave edin. Hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle istediğiniz şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. PARMESAN PEYNİRLİ KÖRPE ISPANAK SALATASIIspanakları yıkayıp süzdükten sonra geniş bir kaba aktarın. Enine ikiye kesilmiş domatesleri ekleyin. Sosu için zeytinyağını ve limon suyunu karıştırın. Ispanaklı karışıma ilave edip tatlandırın. En son parmesan peynirini ekleyin. Salatanız hazır. PATLICANLI TOSTPatlıcanı alacalı soyup incecik dilimleyin ve ızgarada yağsız olarak kızartın. Tam buğday ekmeğinden bir dilimin üzerine ızgarada pişirmiş olduğunuz patlıcan dilimlerini yerleştirin. Üzerine zeytinyağından gezdirin. Tuzunu ve karabiberini serpip taze kekiği de yerleştirin. Tost makinesinde kızartın veya fırında peynirler eriyip kızarıncaya MERCİMEKLİ SALATAYeşillikleri kıyın. Domatesi doğrayın. Çengelköy salatalığı zar şeklinde doğrayın. Haşlanmış yeşil mercimeği limon suyu, zeytinyağı ve deniz tuzu ile tatlandırın. Kalan malzemeyi de ekleyin. Karıştırın. Mercimekli salatanız hazır ARMUTLU TAVUK SALATASITavuk göğüslerini bir tencereye koyup üzerini kapatacak kadar su doldurun ve haşlayın. Haşlanan tavukları tencereden alıp, soğumaya bırakın. Armudu soyup, uzunlamasına ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye bir bardak su ile beyaz şarabı koyup kaynatın. Armutları bu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın. Ardından süzün ve ufak küpler halinde doğrayın. Soğumaya bıraktığınız tavukları lif lif olacak şekilde parçalayın. Tuz, karabiber ve kimyonla tatlandırın. Mayonezi ilave edip, mutfak robotunda ezin. Son olarak armut, ceviz içi ve yaban mersinini ekleyin. Kızarmış ekmekle birlikte servis edebilirisiniz. ENGİNAR SALATASIEnginarları küp şeklinde doğrayın, arzu ederseniz rendeleyebilirsiniz. İkiye bölünmüş rokaları, enine ikiye kesilmiş domatesleri, zeytinyağını, nar ekşisini taze limon suyunu ve az deniz tuzunu da ekleyip karıştırın. Servis tabağına aktarıp en son rendelenmiş parmesan peynirini ilave edin. Salatanız hazır. MISIRLI VE PEYNİRLİ SALATAMarulu kıyın. Domatesi ve salatalığı halka halka doğrayıp geniş bir kaseye aktarın. Kıyılmış dereotunu ve haşlanmış mısırları da ekleyip karıştırın. Sosu için yarım limonun suyunu ve zeytinyağını karıştırın. Sosu salataya ekleyip tatlandırın. En son küp şeklinde kesilmiş beyaz peynir ile nar tanelerini ekleyin. Salatanız hazır.