Diyetisyen Aysun Yurdakul, migren hastalarını çay, kahve ve çikolata konusunda uyardı. Beslenme ile ilgili olan süreçte migren hastalarının özellikle çikolata, çay ve kahveyi kısıtlaması gerektiğini belirtti. 'GAZLI İÇECEKLER DE MİGRENİ TETİKLİYOR' Migren rahatsızlığı olanların şeker, kakao ya da çikolata gibi birleşiminde kafein bulunan yiyeceklerin tüketiminden kaçmaları gerektiğine vurgu Yurdakul, 'Ayrıca çay ve kahve kadar gazlı içecekler de migreni tetikliyor.' dedi. 'PORTAKAL VE MUZ TÜKETİMİNE DİKKAT' İyileşemeyen migren hastaları için kısıtlamaları gereken besinler hakkında da önerilerde bulunan Diyetisyen Yurdakul, 'Çikolata, maya türleri, karaciğer, salam, sosis, bakla, salamura ringa balığı, peynir, tuzlama ve lahana turşusu, domates ve patlıcan gibi içinde histamin bulunan yiyecekler, portakal ve muz gibi içinde migreni arttırabilecek kimyasallar bulunan yiyecekler, buğday, süt gibi besinlerden uzak durmaları gerekmektedir' dedi. 'SEBZE AĞIRLIKLI BESLENİN' Migren hastalarının güven içerisinde tüketebilecekleri yiyecekler hakkında da açıklamalar yapan Yurdakul, sözlerine şöyle devam etti: 'Migren hastalarına sofralarında özellikle sebze çorbası, haşlanmış yumurta ve elmaya yer açmalarını tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra sebze püresi, kereviz, armut, kivi ve papatya çayını bu tip rahatsızlığı olan hastaların tüketmeleri konusunda öneriyoruz.' İHA