Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Uzmanlar açıkladı! Bu besinleri tüketirken dikkat...

Hemen hemen her gün tükettiğimiz besinlerin içinde neler var? Severek tükettiğimiz besinleri gerçekten tanıyor muyuz? Çoğunluğunu sebze ve meyvelerin oluşturduğu bu besinlerle ilgili gerçekleri öğrenince inanamayacaksınız. İşte birçok kişinin bilmeden her gün tükettiği besinlerle ilgili ilginç bilgiler...

Uzmanlar açıkladı! Bu besinleri tüketirken dikkat...

Hemen hemen her gün tükettiğimiz besinlerin içinde neler var? Severek tükettiğimiz besinleri gerçekten tanıyor muyuz? Çoğunluğunu sebze ve meyvelerin oluşturduğu bu besinlerle ilgili gerçekleri öğrenince inanamayacaksınız. İşte birçok kişinin bilmeden her gün tükettiği besinlerle ilgili ilginç bilgiler...

Uzmanlar açıkladı! Bu besinleri tüketirken dikkat...

Somon denince akla pembe bir balık gelir ama aslında çiftliklerde yetiştirilen somonların etleri beyaz olur. Somon üreticileri bu rengi elde etmek için balıkların yemlerine karotenoid denen ve bitkilerden elde edilen boyar maddeler ekler. Doğal somon ise bol bol karides yediği için rengi pembedir.

Uzmanlar açıkladı! Bu besinleri tüketirken dikkat...

Doğal balın nem seviyesi çok düşük asit seviyesi ise çok yüksektir. Bu iki özelliği nedeniyle ağzı sıkıca kapalı tutulan bir bal kavanozunun içinde bakteriler oluşur oluşmaz ölürler. Bu da balın asla bozulmaması anlamına gelir. Arkeologların Mısır piramitlerinde buldukları 3 bin yıllık balların yenebilir koşulda olmasının sırrı da budur. Balın yanı sıra tuz, şeker ve çiğ pirinç de asla bozulmaz.

Uzmanlar açıkladı! Bu besinleri tüketirken dikkat...

Markette son zamanlarda şalgam suyunun da hammaddesi olan mor havuçları görmeye alıştık ama yine de havuç denince aklımıza turuncu bir sebze geliyor. Ancak İngiltere'de bulunan Ulusal Havuç Müzesi'ne göre, gerçek havuç mor renkli ve incecik beyaz köklü bir sebzeydi. 16'ncı yüzyılın sonunda yaşanan bir genetik mutasyonla turuncu havuçlar oluştu. Kim bilebilirdi ki bu renk orijinaline baskın gelecek?

Uzmanlar açıkladı! Bu besinleri tüketirken dikkat...

Patatesler içerdikleri yüksek miktarda su ve yapılarındaki kimyasal maddeler dolayısıyla, tıpkı insanlar gibi kablosuz internet sinyallerini emip yansıtabilirler. Hatta Boeing firması 2012 yılında uçaklarda kablosuz internet hizmetini test ederken koltuklara birer çuval patates yerleştirmiş.

Uzmanlar açıkladı! Bu besinleri tüketirken dikkat...

Turna yemişleri olgunlaştıkları zaman top gibi zıplayabilirler. Çiftçiler ve tüketicilerin rahatlıkla kullanabileceği bir olgunluk testidir bu. Zıplamayan turna yemişi henüz yenecek kıvama gelmemiş demektir.

Uzmanlar açıkladı! Bu besinleri tüketirken dikkat...

Hiç çiğ istiridye yemiş miydiniz? Eğer yediyseniz, o sırada istiridyelerin halen canlı olduğunu bilmelisiniz. İstiridye ölür ölmez bozulmaya başladığı için neredeyse çiğken servis edilir. Ancak istiridyelerin merkezi sinir sistemi yoktur, bu nedenle acı hissetmezler.

SON DAKİKA