6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Türk hacılar Hac’da Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi

Türk hacılar Hac’da Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi

22.08.2018 | 14:55

Türk hacılar, kutsal topraklarda hac farizalarını yerine getirirken Kur'an-ı Kerim okumayı da öğrendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonu ile hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden Türk hacılar aynı zamanda Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.


Diyanet 40 günlük hac süresince verdiği birçok hizmetin yanında, fıkıh dersleri vererek hacılara Kur'an-ı Kerim de öğretti. Bir akademi gibi hizmet veren Diyanet, Kur'an-ı Kerim'i hiç bilmeyenlere Arapça alfabe üzerinden eğitim verdi. Bursalı Adnan Beyhan Hoca yaşları 65 ile 78 arasındaki 7 talebesine Elif-Ba'dan başlayarak Kur'an-ı Kerim'i öğretti. Kutsal topraklara ayak basınca Elif-Ba öğrenmeye başlayıp Arafat'ta Kur'an-ı Kerim'e geçen Türk hacılar, çifte mutluluk yaşadı.


Bir Türk hacı, "Allah'ıma şükürler olsun ki bu sene kurada haccımız çıktı. Hanımımla beraber geldik, şu anda haccımız yaptık, şu anda Arafat'tayız. Arafat'ta Elif-Ba'dan başlayarak Kur'an-ı Kerim öğrendik. Şu anda dua ediyorum. Allah haccımızı kabul etsin, gelmeyenlere de Allah nasip etsin" dedi.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA