Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Boşanma sırası kimde?

Ünlüler dünyasında, art arda o kadar çok boşanma haberi duyuldu ki; "Sıra kimde?" totosu oynanmaya başladı. Üstelik çoğunluk, ünlülerin evliliğinden söz ederken "Aman canım, onların evliliği sürer mi?" gibi bir yaklaşım sergiliyor. Sanki ünlü olmayanların evlilikleri güllük gülistanlık ve çok da iyi yürüyen ilişkilermiş gibi... Şimdi aynı yorumlar Ayşe'nin evliliği için yapılıyor. Ünlüler dünyasından söz etmiyorum, bu dünyayla uzaktan yakından ilgisi olmayan insanlar bile "Zaten bu evliliğin yürümeyeceği belliydi" diyor.
İLK 5 YIL TEHLİKELİ
Herkes her konuda uzman nedense! "Ünlülerin evlilikleri niye sürmüyor?" gibi bir soru yerine "Günümüzde artık evlilikler niye sürmüyor?" sorusunu sormak daha mantıklı değil mi?
Evet, evlilikler sürmüyor. Bebekleri henüz anne karnındayken boşanmaya karar veren çiftler bile var.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2011 yılının dördüncü döneminde 137 bin 386 çift evlendi, 28 bin 370 çift boşandı. Üstelik boşanmaların çoğu evliliğin ilk beş yılı içinde gerçekleşiyor.
Peki bu tablo, evlilik kurumuna olan inancı bitirecek mi?
Hayır...
Çünkü her kadın mutlaka o gelinliği giymek, o evcilik oyununu oynamak ister.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA