Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Levrek dolması

Levrek filetoları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Haşlanmış pirinci geniş bir kaba aktarın. İnce doğranmış kırmızı ve sivribiberleri, taze soğanı, maydanozu, limon kabuğunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız harcı filetoların arasına yerleştirin. Balıkların üzerine küçük kesilmiş margarin koyun. 140 derece fırında 20 dakika pişirin

MALZEMELER
2 adet levrek fileto
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet taze soğan
Karabiber
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz

***
Makarnalı domates çorbası

Akşamdan ıslatılmış fasulyeyi yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Bir tencerede tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ekleyip bir-iki dakika daha çevirin. Su ve sütü ilave edin. Kaynamaya başlayınca kuru fasulye, makarna, tuz ve karabiber ilave edin. Makarna yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı burgu makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı salça
5 su bardağı su
1 çay bardağı süt
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA