Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Yatırımcıların gözdesı akdenız bölgesı

Geçtiğimiz hafta birkaç günlüğüne Antalya'ya gittim... Akdeniz iklimi insana öyle iyi geliyor ki... Bir gün yağmur yağıyorsa, ertesi gün hava günlük güneşlik. Yağmur korkutmasın, yaz yağmuru tadında, hava 20 derecelerde, bahar bölgeyi hiç terk etmemiş.
Kaldığım Spice Hotel & Spa'da ve çevredeki diğer otellerde yabancı futbol takımlarının kampları var. Sürekli olarak antrenman yapan futbolcuların enerjileri ile biz de spora adadık kendimizi.

Bölgenin diğer otellerinde ise golf turnuvaları vardı. Anlayacağınız kış aylarında da oteller açık ve turizm adına önemli bir hareketlenme var.
Bu arada geçen hafta yazmıştım, birçok ünlü Antalya'nın köylerinde arazi satın almaya başlamış, Akdeniz şu sıra en çok göç alan bölge. Tüm büyük şehirliler ve yabancılar, yatırımlarını buraya yapıyor.

Mekanlar açık havaya uygun şekilde yenileniyor

Birçok restoran karantina sürecinde paket servise yöneldi ancak işletmeler kazançlarının istenilen rakamlara ulaşmamasından ötürü birer birer yemek siparişi verilen uygulamalardan çıkmaya başladılar. Bir de şöyle bir durum olduğunu öğrendim; bu süreçte işletmesini devredenler var, tabii yeni yatırımcılar bu krizi fırsata çeviriyor. El değiştiren mekanlar, dekorasyon yenileme sürecine giriyor, tıpkı Londra'daki gibi dış alanı maksimum kullanabilmek için tüm işlevselliği açık havaya taşıyorlar. Bakalım yeni yatırımcılar bu yeni dünyaya adapte olabilecek mi? Paketten kar edemeyen işletmeler ayakta durabilmek için başka ne gibi formüller geliştirecekler acaba?

Telefonlar artık enerji dalgaları ile şarj edilecek



Sohbet odaları, flört uygulamaları, haber içerikleri, müzik ve film platformları derken şarj aleti ile yaşar olduk. Powerbanklar de yetersiz kalıyor. Adeta bir odada nerede priz varsa o köşeye konuşlanıyorum. Tam da arkadaşıma "Artık şu şarj işine bir çözüm bulsunlar" derken yeni bir devrimden haberdar oldum. Artık telefonlar enerji dalgaları ile uzaktan şarj edebilecek. Hadi dünya hızlan ve Covid'i de bizden uzaklaştıracak çözümler bul.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA