Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Derya sporu bıraktı mı?

Derya Büyükuncu, yaklaşık 20 senedir, bu ülkenin yüzmedeki en büyük umudu. Kendi iddiasına göre beş kuruş destek almadan, resmi kaynaklara göre önemli bir devlet bursuyla, eğitimini Amerika'da tamamlamış bir sporcu. Kariyerinde, bir kısa kulvar dünya üçüncülüğü, bir de Avrupa beşinciliği var. Ama onu, spor tarihi, beş olimpiyatta yüzen sporcu olarak hatırlayacak. Derya Büyükuncu bundan birkaç ay öncesine kadar, altıncı olimpiyatını yüzme hedefinde olduğunu söylüyordu. Sonra birden Acun Ilıcalı'nın düzenlediği dans yarışmasına katıldı. O dönemde, federasyondan aldığı ödeneğe ilişkin tartışmalarla gündeme geldi, federasyonu çok ağır dille suçladı, disiplin kuruluna sevk edildi.
Ben kendisini Survivor yarışmasında görene kadar, bu olimpiyat hedefini koruduğunu sanıyordum. Görünen o ki bu hedefinden vazgeçmiş. Uzmanlar, minimum beslenme, maksimum efor ve her türlü fiziksel dinlenme imkanından yoksunluk esasına dayanan bir ortamda geçirilecek iki ayın, profesyonel bir sporcuda, geriye dönüşü zor bir performans kaybına yol açacağını söylüyor. Yani Derya Büyükuncu o adaya giderek, bir anlamda spor kariyerine nokta koymuştur. Ben yine de burdan iki soru sormak istiyorum:
1- Derya Büyükuncu aktif sporu gerçekten bıraktı mı? (Bu sorunun cevabı bizi fazla ilgilendirmez.)
2- Derya Büyükuncu'nun federasyondan aldığı aylık destek, dans yarışması sonrasında beş bin dolara indirilmişti. Federasyon, Survivor adasında olduğu dönemlerde kendisine para ödüyor mu? (Bu sorunun cevabı bizi fevkalade ilgilendirir.) Özellikle ikinci sorunun cevabını, yetkili ağızlardan duymak istiyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA