Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Günaydın'ın marka değeri

Objektif olduğuma inanıyorum ama kendi ekimden bahsedeceğim için bu yazıyı 'Günaydın güzellemesi' başlığı altında okumakta serbestsiniz. Sezar'ın hakkı Sezar'a... Son dönemde birçok başarılı editör ve muhabir başka gazetelere transfer oldu ama Günaydın gücünden hiçbir şey kaybetmedi. Günaydın'da yazmaya başlamadan önce, hep bu kadar özel haberi nasıl ortaya çıkarıyorlar diye merak ederdim. Buraya gelince öğrendim. Günaydın'da hem gerçekten bir ekip ruhu var hem de editörleri ve muhabirleri hayatın ortasında yaşıyorlar.

ÖZEL HABERDE LİDER
Günaydın'ın yazarları da alanlarında lider isimler... Türkiye'nin en başarılı cemiyet yazarının Bülent Cankurt olduğunu yazarsam herhalde kimse itiraz etmez. Bülent, diğer ikinci sayfa yazarları gibi muhabirlerin getirdiği haberlerden sayfa kotarmıyor, sürekli özel haberler patlatıyor. Artık bu işi iyice abarttı, Sırbistan'dan bile kendine haber kaynağı buldu! Yüksel Aytuğ da kendi alanında zirvede bir yazar. Onun kadar TV izleyen, özel haberler çıkartan, sağduyulu analizlerde bulunan bir yazar az bulunur. Deniz Ayyıldız Ateş'in editörlüğünü yaptığı TV sayfalarından da bahsetmek istiyorum. Okuyucular TV sayfalarına çok önem verir, Günaydın da bu ilgiye iki tam sayfa ayırarak yanıt veriyor. Sağlık sayfasının hakkını da teslim edelim... Esra Tüzün, öyle titri bol bir doktor değil ama gerçek bir araştırmacı yazar ve alanında bence çok önemli bir gazeteci. Bilmiyorum siz nasıl hissediyorsunuz; doktorların hazırladığı sağlık sayfaları bana hep güncellikten uzak, okuyucunun anlamadığı tıbbi terimlerle yüklü geliyor. Hatta bazı doktorların sırf tanıtım için o sayfalarda olduklarına inanıyorum, çünkü çoğu sayfalarını asistanlarına yazdırıyor. Ayşe Özyılmazel ise celebrity bir kimlik olarak yaşıyor ama gazetecilik görevini hiç unutmuyor. Ben onu en çok kadınsal mevzulardaki yazılarıyla seviyorum. Yeni yazarımız Öncel Öziçer de bu tür konularda keyifli ayrıntılar yakalıyor. Şengül Balıksırtı ise magazin camiasındaki engin tecrübesini konuşturuyor. Bizim ek kadar yabancı haber yayınlayan yok sanki... Bu başarıda üç dil bilen (İngilizce, Fransızca, İtalyanca) İdil Demirel'in katkısı çok fazla tabii. Günaydın'ın birinci sayfasındaki başlıklara da dikkat çekmek istiyorum... Başlık atmak ayrı bir hüner ister. Bizim Yazı İşleri Müdürü Yusuf İzel bu işi iyi biliyor. Başlıkların çoğu espriler, zekice kelime oyunları ve hayatın içinden sloganlarla yüklü. "İyice abarttın" diyenleriniz olacaktır ama bu işin piri olan meslektaşlarım, Günaydın'ın özel haberlerde epeydir açık ara önde gittiği konusunda bana hak vereceklerdir. Bu noktada magazin servisinin de güzel işler çıkardığını belirtmek isterim. Keşke bağımsız bir medya ajansı bu alanda bir araştırma yapsa. Birçok büyük gazetenin internet sayfasında bile bizim haberler hep 'en çok okunanlar' arasında.

YENİ NESİL MÜDÜRLER
Bu başarının ardındaki ekip ruhunu yaratan Şirin Sever'den bahsetmeme gerek var mı acaba? Bence Şirin, magazin edebiyatı, popüler kültür ve yaşam trendlerini yakalayan biri ve yeni nesil müdürlerin en başarılı isimlerinden. Böyle isimler sayesinde magazin, yozlaşmış Televole kültüründen kurtulmayı başardı. Şirin, o eski, 'ünlülerle hep iyi geçinelim aman aramız bozulmasın' klişesini yıkan isimlerden biri. Yazarların özgürlüğünü hiç kısıtlamıyor. Tabii haksız eleştiriden ve negatif yayıncılıktan nefret ediyor! Özetle Günaydın çok önemli bir marka ama alanında lider olduğunun altı çizilmeli. Eksikler yok mu, tabii ki var. Onlar da başka bir yazı konusu olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA