Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yerli malı Mahalle

Nişantaşı City's'in üst katında açılan 'Mahalle' çok konuşuluyordu; sonunda gezme fırsatı buldum. 3500 m2'ye 32 işletme nasıl sığar diye merak ediyordum. Ama Mahalle projesinin mimarı Abdullah Burnaz'ın; dar alanda ferah, rahat, ambiyansı güzel bir yer ortaya çıkardığını gördüm. Mimarlık okuyan öğrenciler burayı gezmeli, ilham alacakları güzel detaylar var.
32 işletmeden sadece üçünün yabancı olması da önemli. Ülkemizde AVM'ler yabancı marka ve fast-food'ların işgali altındayken Mahalle'de yerli malı mekanların çokluğunu görmek güzeldi. Umarım Çapa'nın bu yerli malını öne çıkaran tavrı, diğer AVM'lere de örnek olur.

HER ŞEY BİR ARADA
Peki Mahalle'de ne var? Balıkçıdan manava, kitapçıdan kebabçıya, birahaneye vs. ne ararsanız var. Çoğu alanında isim yapmış işletmeler. Fiyatlar da makuldü. Çikolata döner bile var! Yanar Döner'de çikolata özel bir düzenekte soğuk tutulup döner gibi kesilip waffle'da servis ediliyor. Krep içersinde sunulan Philadelphia döneri de ilginçti. Mahalle'de daha şaşıracağız çok ürün var.
Nişantaşı City's ölü doğmuştu, beklentileri karşılayamamıştı ama İzzet Çapa önce Limonata, ardından da Mahalle'yi açarak bence bu meşhur AVM'yi hak ettiği seviyeye çıkardı.
Nişantaşılılar'ın İstinye Park'a gitme gerekçeleri azalacak gibi görünüyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA