Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Moda dünyasında taht savaşları

'Game of Thrones'un beşinci sezonu yarın akşam Amerika'da başlıyor. Tam bir sene, 7 Krallık'taki taht kavgasının nasıl devam edeceğini merakla bekledik. Hepimizin dileği; 'Daenerys Targaryen' ile 'Jon Snow'un evlenip tahtın başına geçmeleri. Fakat 'GoT'; dizilerde alışık olmadığımız şekilde izleyicinin sempati duyduğu karakterleri katlederek ya da sakatlayarak kalıpları yıkıyor.
Westeros'daki olaylar öyle iyi bir sanat yönetimi ile bize sunuluyor ki, diziyi izlerken hikayenin gerçekliği içine adeta hapsoluyoruz. Kostümler tarihsel ama aynı zamanda eklektik. Ejderha ordularında daha çok Antik Mısır, Yunan ve Roma karışımı bir kostüm tasarımı tercih edilirken, kuzeydeki hikayelerde Ortaçağ İngilteresi'ne gönderme yapılıyor. 'GoT'; karmaşık zaman kaymaları ile bize 3 bin yıllık insanlık tarihini ve Asya'dan Kuzey Avrupa'ya geniş bir coğrafyayı harmanlayarak veriyor.
Bu kadar popüler bir dizinin moda dünyasına etki etmemesi mümkün değil. Madonna'dan Lady Gaga'ya kadar pek çok ünlünün üstünde tasarımlarını gördüğümüz New Yorklu deri tasarımcısı Zana Bayne; hayranı olduğu diziden sadece kendisinin değil Hermes, Elie Saab, Emporio Armani gibi diğer modaevlerinin de etkilendiği söylüyor. Son 10 yılda yükselişe geçen erkek modasında etkin olan dizinin, bundan sonraki yıllarda da moda dünyasında kendisini hissettireceğinden şüphem yok.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA