Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İnan Kıraç'tan yol haritası

Özhan Canaydın 23 Mart 2002'de dönemin başkanı Mehmet Cansun'u seçimde 2 bin 89'a bin 338 oyla geride bırakarak başkan olmuştu. 3 bin 496 oy kullanımı "rekor" olarak adlandırılmıştı. Galatasaray'da haftaya gerçekleşecek seçimde 7 bin 521 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Aidatlarını yatırmış üye sayısı 7 bin 542. Bunun 21'i kulüpte maaşlı olarak çalıştığı için tüzük gereği oy kullanamayacak.
Galatasaray'da mektepli-mektepsizler arasında çekişme yaşanacağını sekiz yıl önce yazmıştım.
Bugün Adnan Polat ve Adnan Öztürk arasındaki seçim yarışında mekteplilerle mektepsizlerin çok ciddi bir üstünlük savaşı var. Bu noktada mektepli tanımını iyi yapmak gerek.
Bu yarış, camiada Galatasaray Lisesi'nde okumuş olmanın diğer Galatasaraylılar'a karşı bir üstünlük unsuru olarak görenlerle, bu ayrımı reddedenler arasında.
Sekiz yıl önce Canaydın'ın kazandığı seçimden sonra şöyle yazmıştım:
"Bu seçimde Galatasaraylılar Derneği (Lise mezunlarının derneği) sanki Mehmet Cansun mektepli değilmişçesine taraf oldu. Korkarım ki; bu tutum Galatasaray Kulübü üyelerini ikiye ayıracaktır. Bugüne kadar gizlenmeye çalışılan mektepli-mektepsiz kavgası gün ışığına çıkacaktır. Mektepli-mektepsiz kavgası seçimlerde hep gündeme gelecektir. Galatasaray da, Fenerbahçe gibi bazı grupların egemenliğine girecek, seçimler ve listeler pazarlıklar sonucu yapılacaktır. Dilerim bu kavga büyümez."
Galatasaray'ın önemli isimlerinden Eğitim Vakfı Başkanı Sayın İnan Kıraç medyada pek görünmez. Sayın Kıraç'ın Galatasaray camiasıyla ve özellikle de seçimlerle ilgili olarak çok fazla kürsüye geldiğine tanık olmadım. Sayın Kıraç'ın 17 Mart'taki Milliyet'te yayınlanan röportajını oy kullanacak Galatasaraylılar'a seçim öncesi yol haritası olarak görüyorum.

BU AYRIMI BİTİRİN!
Galatasaray Lisesi mezunu Sayın Kıraç'ın öncelikli mesajı "Galatasaray'da mektepli-mektepsiz ayrımını bitirin. Seçime tek listeyle gidin" şeklinde. Ayrımın boyutlarının büyümemesi için "Galatasaray Lisesi'ne, üniversitesine bağış yapanların % 60'ı bizim liseden mezun değil. Galatasaray mezunu olmayanlar da bu okuldan çıkanların başarılarıyla övünmüşlerdir" diyen Kıraç'ın "Beraberliğin önemli olduğu böyle bir dönemde Galatasaray'da böyle bir ayrımın konuşulmaması lazımdı. Kıdem hadisesi vardır bizde. O kıdeme göre hareket edilecekti. Bu, beni üzüyor" sözleri çok önemli.
Galatasaray'ın bu kıymetli duayeninin sözleri bir kulaktan girip diğer kulaktan çıkmamalı. Her şey Galatasaray içinse bu ayrıma, kavgaya gerek yok.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA