Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Köşe yazarının cinselliği..

Oray Eğin genç kuşağın en ilgiyle izlediğim yazarlarının başında geliyor.. Kalemi acımasız ve sakıncasız.. Gözünü budaktan esirgemiyor.. Züccaciyeci dükkanına fil gibi giriyor, kırıp dağıtacağına bakmadan, düşünmeden..
Ben böyle yazanları severim.. Oray'ı hiç kaçırmıyorum. Yazılarının olmadığı hafta sonu Akşam'larını da pek sevmiyorum.
Son günlerde Ali Atıf Bir ile takıştılar..
Ali Atıf Hoca da, merakla, keyifle okuduğum dostlarımdan..
Kimi iğnelemek için yazıldığı açıkça belli bir yazısında, köşe yazarının cinsel durumunun bilinmesi gerektiğini ileri sürdü..
"Kadını, erkeği nasıl biliyorsak, eşcinseli de bilmeliyiz, fikirlerini ona göre değerlendirmeliyiz.." deyince, Oray kıyametleri kopardı.. "Köşe yazarının cinsel tercihinden kime ne?.. Bunu araştırmak, faşizmdir. Irkçılık kadar tehlikelidir" diye..
Öyle mi?..
Bir köşe yazarı eşcinselse, okur bunu bilmeli mi gerçekten, yoksa kime ne mi?..
Bir defa şu konuda anlaşmak gerek.. Eşcinsellik bir cinsel tercih midir?..
Yani ergenlik çağına gelen delikanlı, ya da genç kız, masaya oturup düşünmeye mi başlıyor, "Ben eşcinsel mi olayım, yoksa, karşı cinsten mi hoşlanayım?." Sonra da karar mı veriyor ki, adı "Tercih" olsun..
Böyle şey var mı?.. Olabilir mi?.
Bugün bilimsel araştırmalar, eşcinselliğin genetik, genlerde yazılı olduğunu söylüyorlar.. Bugün uygar toplumlarda eşcinsellik, erkek ve dişinin yanında üçüncü cins olarak kabul ediliyor. Bu yüzden aralarında yasal evlenmeler yapmalarına dahi izin çıkıyor..
O zaman, okurun, yazarının erkek, ya da dişi olduğunu doğal olarak bilirken, eşcinseli de, kişisel açıklaması ile neden tanımasın?.
Yazarın bireysel nitelik ve nicelikleri, okurun onun yazıların değerlendirmesinde önemli rol oynar, bu inkar edilemez.
Hıncal'ın spor yazılarını değerlendiren okur, onun Galatasaraylı olduğunu bilerek okur. Tarafsız sanma yanılgısına düşmeden. Bu bilgi içinde de kişisel değerlendirmesini yapar.
Siyasi yazılarında da, siyasal kimliğini saklamaz. Okur onun yazılarının, laik ve cumhuriyetçi bir kafadan çıktığını bilir. Bunu bilmesi yararlı mı, zararlı mı?.
Cinsel yazılarını okurken de, "Erkek" kimliğinin farkındadır.
M. Ali-Şebnem taciz olayında, "Erkek" Hıncal'ın, Şebnem'in haklarını savunmasının değeri başkadır. "Kadın" Selda Tosun'un, bana yanıt verir ve açıklama yaparken bile hâlâ ve hâlâ "Şebnem kuyruk sallamasaydı" tezinde ısrar etmesi de başkadır. Kendi cinslerimizi savunmamız normal bulunabilirdi. Ama başka cinse hak vermek, değişik bir değerlendirmeye tabidir.
O halde, sevgili Oray?..
1. Eşcinsellik günümüzde bir aşağılama olmaktan çıkmış, bilimsel bir "Üçüncü cins" kabulü görmüştür. Gizlenecek utanacak yeri yoktur. Gizlemeye çalışanlar, tam tersine "Üçüncü cins" lerine ihanet etmekte ve bunu hala saklanacak ayıp olarak değerlendirenlere koz vermektedirler. Eşcinselliğin sapıklıktan çıkıp doğal sayılmasını dünyanın her yerinde cesur eşcinseller savaşarak sağladılar. Başka yolu yok.
2. Okurun yazarının eşcinsel olduğunu bilmesinin, faşizmle, ırkçılıkla hiç alakası olamaz. Normal bir genetik yapının bilinmesi kadar normal bir şey yoktur. Okur yazarının kadın ya da erkek olduğunu nasıl biliyorsa, bu ne kadar doğalsa, üçüncü türden, yani eşcinsel olduğunu da bilebilir. Zararı yok, faydası vardır!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA