Türkiye'nin iç sularındaki alabalık üretiminin yaklaşık yüzde 10'unu gerçekleştiren doğal güzellikleriyle ünlü Karacaören 1 ve Karacaören 2 barajlarında üretim kapasitesi 20 tondan 200 tona çıktı Alabalıklar, Antalya ve Muğla'daki bazı firmaların tesislerinde işlendikten sonra hemen hemen Avrupa'nın tüm ülkelerine ihraç ediliyor. Bucak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Gönenç, ilçede alabalık üretiminin eskiden Kestel köyü yakınlarındaki doğal kaynak sularında yapıldığını söyledi. Karacaören 1 ve 2 barajlarının oluşmasından sonra kafes balıkçılığının baraj göllerinde yapılmaya başlandığını anlatan Gönenç, "Özellikle devletimizin verdiği teşviklerle üretim arttı. Kapasite fazlalaştı. Türkiye'de iç su alabalık üretimine baktığımız zaman, üretimin yüzde 10'una yakını Karacaören barajlarından elde ediliyor. Bu barajlarda 35 tesisimiz var. Toplam üretimimiz yıllık 7 bin ton" dedi. Gönenç, alabalıkların Antalya ve Muğla'da bulunan bazı firmaların tesislerinde işlendikten sonra, hemen hemen Avrupa'nın tüm ülkelerine ihraç edildiğini anlattı.
20 TONDAN 200 TONA
Karacaören barajlarında alabalık üretimi yapan Fatih Dinç Yavru, buradaki 5-10 gram ağırlığındaki yavru balıkların satışını yaptığını bildirdi. Dinç, "Devlet, 2006 yılında destekleme vererek, 20-30 tonluk kapasiteyi yaklaşık 200 tona çıkardı. Sıkıntıların giderilmesi için kapasite düşürülmeli ve yavru desteği verilmeli" dedi.