Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

1 milyon iyi insan

Bir süredir billboard'ları süsleyen '1 milyon iyi internet kullanıcısı aranıyor' ilanı dikkatinizi çekmiştir. Bir kere slogan çok zekice; insan ister istemez dönüp bir kez daha bakıyor. Bu zekice slogan; aslında sizi önemli bir sosyal sorumluluk projesinin parçası yapmak için tasarlanmış.

PARASIZ AĞAÇ DİKİN!
Projenin adı, 'Ekle Destekle'. Mantık çok basit; ekledestekle. com sitesine girip destek vermek istediğiniz sosyal sorumluluk projesini seçiyorsunuz.
'Aile İçi Şiddete Son' kampanyasına da destek verebiliyorsunuz, TEMA'ya da, Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na da...
Projeyi seçtikten sonra bilgisayarınıza basit bir uygulama indiriyorsunuz. Uygulama, internet tarayıcınızda ince bir satır olarak yer alıyor. Siz internette dolaşırken de geçirdiğiniz vakit, seçtiğiniz sosyal sorumluluk projesine maddi kaynak olarak aktarılıyor.
Misal, günde iki saatinizi internet başında geçiriyorsanız, bir ayın sonunda, iki ağaç dikecek kadar maddi kaynak yaratmış oluyorsunuz; hem de cebinizden beş kuruş çıkmadan. Uygulamayı canınız istediği zaman da kaldırabiliyorsunuz.
Sistem, bağımsız mali denetim firmaları tarafından da denetleniyor. Yani ortaya çıkardığınız her kuruş, bir sosyal sorumluluk projesi için harcanıyor. Oturduğun yerden iyilik yapmak böyle bir şey olsa gerek...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA