Adana
Sanayi Odası'nda Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) işbirliğiyle "Gıda Sanayiinde Gıda Mevzuatı, Etki Analizleri, Eğitim ve İşbirliği Sistemi" konulu toplantı düzenlendi. ADASO Meclisi Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Türkiye'nin tarıma dayalı gıda sanayisinde Avrupa'nın en büyük üreticisi haline geldiğini belirterek, bilimsel ve Ar-Ge çalışmalarıyla üretimin artırılması ve dünya pazarında daha fazla pay alınması gerektiğini söyledi. Son yıllarda gıda fiyatlarında görülen artışla birlikte verimliliğe ve bilinçlenen insanların taleplerini karşılamaya yatırım ve araştırmaların ön plana çıktığına işaret eden Başkan Çomu, "Türkiye gıda sanayisinde daha fazla bilimsel çalışma yapmak ve Ar-Ge faaliyetlerine daha çok kaynak ayırmak suretiyle gelişmiş ülkeler seviyesinde üretim yaparak mutlaka dünya pazarında daha fazla pay almalıdır" dedi.
AB FONLARI
Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Genel Sekreteri Selçuk Maruflu, Adana'nın gıda sanayisi ve tarımın önemli merkezi olduğunu, Çukurova'nın verimli ovası ve yetiştirdiği ürünlerle gıda sektöründeki Türkiye'nin en büyük kuruluşlarını barındırdığını, bu nedenle gıda sektörü açısından önemli ve büyük potansiyele sahip olduğunu ifade etti. "Gıda Sanayinde Gıda Mevzuatı, Etki Analizleri, Eğitim ve İşbirliği Sistemi" projesinin Avrupa Birliği fonları ile finanse edildiğine dikkat çeken Maruflu, AB'ye geçiş sürecinde tarım ve gıda en önemli fasıllar arasında olduğunu belirtti.