İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda "kış moduna" geçildi. Özellikle sıcak iklim hayvanlarının, sıcaklığın 3 derecelere kadar düştüğü geceleri rahat geçirebilmesi için yiyecek miktarları, menüleri ve barınakları doğadaki yaşam şartlarına göre düzenlendi. Metabolizmaları yaz ve kış aylarında farklı çalışan hayvanların menüleri değiştirildi. Kış soğuğundan vücudundaki yağ oranını artırarak korunan kaplan, aslan gibi kedigiller familyası hayvanlarının yiyecek miktarları artırıldı. Sıcaklığın düşük olduğu günlerde daha az hareket eden yaban hayvanlarının yiyecekleri ise azaltıldı. Kışın daha az yiyecek tüketen şahin, akbaba gibi yırtıcı kuşlara, yüzde 10 civarında daha az yemek veriliyor. Fil, maymun, zürafa gibi soğuk günlerde fazla enerjiye ihtiyaç duyan hayvanların menülerine bal, kuru üzüm, kuru incir gibi enerji değeri yüksek yiyecekler eklendi. İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, farklı iklimlerden gelen yaban hayvanlarına onlara en uygun ortamı oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.