Çağın hastalıklarından şeker, dengeli beslenme ile sorun olmaktan çıkıyor. Şekerde karbonhidrat- proteinyağ dengesinin önemli olduğunu belirten uzmanlar, 2-3 ay uygulandığı takdirde olumlu sonuç veren bitkisel tedavi yöntemleri veriyor: YULAF: Yemeklerden önce veya yemek arası, günde 3-4 bardak salep şeklinde, 1 bardak suya 1 kaşık yulaf unu katarak, pişirip içilmeli. MERSİN YAPRAĞI: 1 litre kaynar suya, 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demlenip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir. OKALİPTUS: 1 litre kaynar suya, 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir. CEVİZ YAPRAĞI: 1 litre kaynar suya, 1 yemek kaşığı yaprak konur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir. ZEYTİN YAPRAĞI: 30 gram yaprak ince kıyılıp, 1 litre suya atılır, 2 dakika kaynatılıp, 15 dakika demlenir ve süzülür. Yemeklerden önce 1 çay bardağı içilir... KAYNAK: TAKVİM