6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Hakkari Şemdinli Balkaya Dağları'nda renkli düğün... Komutanlar vatandaşlarla kol kola girip Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti

Hakkari Şemdinli Balkaya Dağları'nda renkli düğün... Komutanlar vatandaşlarla kol kola girip Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti

07.09.2018 | 16:22

Hakkari'nin Kuzey Irak sınırının sıfır noktasındaki Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Balkaya Dağları etekleri, bu kez düğün merasimine tanıklık etti.

Demirören Haber Ajansı (DHA) Derecik Muhabiri Abdullah Kaya (26) ile Şükran Demir (25) çiftinin düğün töreni, Balkaya Dağları eteklerinde yapıldı. Şemdinlili yerel gazeteciler Azer Demir, Abdi Tekin ve Halit Yigit'in sağdıçlığını yaptığı çift için Kuzey Irak'ın sıfır noktasındaki Derecik beldesinin Balkaya Dağları eteklerinde bulunan Akdemir köyü Balkaya Mahallesi'nde 2 gün 2 gece süren bir düğün töreni yapıldı. Düğün törenine Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç, Kuzey Irak ve Hakkari merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçesinden çok sayıda davetli katıldı. Düğün törenine katılan Tümen Komutanı Tümgeneral Tokel, Şükran Demir ve damat Abdullah Kaya'ya birer altın takıp, Türk bayrağı hediye etti.


Tümgeneral Tokel'in öperek teslim ettiği Türk bayrağını alan gelin ve damat, aynı şekilde öperek teslim alarak ömür boyu sahip çıkacakları sözünü verdi.
Düğün alanına gelen gelin ve damat, düğünlerinde kendilerini yalnız bırakmayan komutan ve diğer davetlilere teşekkür etti.
Komutanlar, damat Abdullah Kaya ve düğüne katılan yöresel kıyafetli vatandaşlarla kol kola girip çalınan Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti.
Düğüne katılan davetlilere yemek ikramı yapıldı.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA