6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Mahir Ünal ve Ömer Çelik’te CHP’li Engin Özkoç’a ağır yanıt! | Video

Mahir Ünal ve Ömer Çelik’te CHP’li Engin Özkoç’a ağır yanıt! | Video

05.03.2020 | 08:19

TBMM'de bugün yapılan oturumda İdlib gerginliği yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete varan ifadeler kullanan CHP Milletvekili Engin Özkoç hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlattı.

Konuya ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik A HABER'e konuştu.

"BUNUN HESABINI MİLLETE, HUKUKA, TARİHE AĞIR ŞEKİLDE VERECEKLER"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: "Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı ifadeler artık provakasyonun son noktasıdır. Amaçları Türkiye'nin dünyaya böyle bir görüntü vermesiydi. Yarın Cumhurbaşkanımızın Rusya ziyareti öncesinde ve Türkiye'nin dış cephesinde verdiği mücadele devam ederken bilinçli olarak yürütülen kasıtlı bir çalışmadır ve bugün istedikleri sonucu almışlardır. Bunun hesabını hem millete hem tarihe hem hukuka en ağır şekilde vereceklerdir. CHP top yekün bu işin içerisindedir ve maalesef Kemal Kılıçdaroğlu'nun dili bu sonucu hazırlamıştır. Bu milletin sinir uçlarını, şehitleri, milli güvenlik meselesi, milli mücadelesi ve terörle mücadelesini hafife alan, içerde de dünyada bu görüntüleri veren ve provakasyonları ile zemin hazırlayan CHP bunun hesabını millete ve tarihe verecektir, vermek zorundadır. Salı günü Grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı ağır konuşma ile bu hattı açmış oldu. Biz bugün siyasi bir meseleyi değil milli bir meseleyi konuşuyoruz. Bugüne kadar 1 milyon kişinin katili olan Esed'e tek bir eleştiri söylemeyen CHP'nin sözcüleri, bu milletin çıkarlarını koruyan TC'nin Cumhurbaşkanı ve orduların başkomutanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a bu düşmanlığının altında yatan gerekçeyi çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla bu ihanetinin hesabını vermek durumundalardır. Burada artık CHP takındığı tavır ile bu milletin milli meselelerini ve güvenliğini açık bir şekilde adeta tehdit etmektedir. Bu affedilebilir ve gözden kaçırılabilir bir mesele değildir." şeklinde konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Türkiye'nin meşru kurumlarına CHP yönetimi sistematik saldırı içerisindedir. Seçilmiş Cumhurbaşkanına yönelik sürekli olarak ahlak dışı bir dil kullanıyorlar. Bunun dönük olarak da Türkiye'nin askerlerine saldıran, milli güvenliğini tehdit eden Suriye'deki Esad rejimine karşı ise onu meşrulaştırıcı bir dil kullanıyorlar. CHP yöneticilerinin toplumu zehirlemeye kalkan, hukuk devletimizi yaralamaya kalkan, seçilmiş makamları vesayet altına almaya çalışan bu yaklaşımına karşı demokrasi mücadelesini her zaman verdik ve bundan sonrada vermeye devam edeceğiz." dedi.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA