6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Şehit Aybüke öğretmenin babası A Haber'de isminin hikayesini anlattı, Türkiye'yi duygulandırdı | Video

Şehit Aybüke öğretmenin babası A Haber'de isminin hikayesini anlattı, Türkiye'yi duygulandırdı | Video

10.06.2020 | 00:01

Şehit Aybüke öğretmenin babası Sadık Yalçın, A Haber canlı yayınında kızının isminin hikayesini anlattı. Canlı yayında konuşan anne ve baba konuşmalarıyla Türkiye'yi duygulandırdı. Şehit babası Sadık Yalçın, kızı Aybüke öğretmenin adının hikayesini anlattı.

Şehit Aybüke öğretmenin babası Sadık Yalçın, "Aybüke'nin ismi kültürümüzün içinde Türk tarihinin içinde olan bir isim. Biz de yetiştiğimiz aile kültürü ve genel Türk İslam kültürü içinde Aybüke isminin var olduğunu biliyoruz. Fakat isminin Aybüke olarak konulmasının sebebi, 1993 yılında Rusların desteğiyle Ermenilerin Azerbaycan'da planlı bir şekilde yapmış oldukları katliamların neticesinde bir çizgi film ele alındı. Azerbaycan'ın kırsal bir köyünde geçen olay anlatılıyor. Rusların uçaklarla attığı bebek görünümlü bombalar minik çocuğun dikkatini çekiyor. Küçük çocuk bir hevesle eline alıyor ancak bomba olduğu için patlıyor. Bu çizgi filmden etkilendik, özellikle annesi. Ve böyle karar verdik. Türk tarihinde de çokça Aybüke geçiyor." şeklinde konuştu.

.
Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA