Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Başhekim, Vehbi Koç'un torpiliyle işe girdiğini zannetti

Oyak Otomotiv ve Çimento Grubu Başkanı Celal Çağlar, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin makine bölümünden mezun olduktan sonra Almanya'da otomotiv yüksek mühendisi olarak yüksek lisans yapmış. 1978'de Otosan'da işe başlamış. Çağlar, işe giriş için gereken sağlık belgelerini almak için gittiği hastanede başına gelenleri şöyle anlatıyor:
"İşlemleri tamamladıktan sonra, bir görevli Başhekimin beni görmek istediğini söyledi. Başhekim, Otosan'da çalışmaya başlayacağımı öğrenince, nasıl kabul edildiğimi merak etmiş. Bana 'Vehbi Koç'tan torpilli misin' diye sordu. Çünkü, Otosan uzun yıllar mühendis almamış. Almanya'da okuduğumu öğrenince, torpilim olmadığına ikna oldu."
Çağlar bu anekdotla, Türkiye'deki eğitim sistemine dikkat çekiyor. Geçmişte Almanya'da mühendislik okumak, Türkiye'de bütün kapıları açıyordu. İleride Türkiye'deki üniversitelerden mezun olan gençlere dünya kapılarının açılması için harekete geçmeliyiz. Çağlar'a göre, Türkiye'de temel bilgilerin yanında yeni teknolojiler öğretmemiz şart.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA