Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Canavar düdükleri

Düşündüm, düşündüm ve trafikteki yanar-döner lambalı araç sürücülerine bu ismi uygun gördüm.
Durum şu: Siz sakin sakin giderken -ki akşam trafiğinde hız yapmanız mümkün değil- birden arkanızda bir araç bitiveriyor ve başlıyor tacize... Art arda o garip sesli kornasına basıyor. Bu arada tepe lambası yanıyor. Yetmiyor, şimdi bir de ön panele yerleştirilen yanar döner ışıklar çıktı. 'Çakar lamba' deniyormuş bunlara. Sizi kör edebilir, gözlerinizi kamaştırdığı için kaza yaptırabilir.
Ama kimin umurunda.
Peki bunlar kim?
Ne gibi bir özellikleri ya da üstünlükleri var? O da belli değil. Eminim akşamın o saatinde o adam da evine gidiyor, biz de... Yanına hanımı oturtmuş, arkada çocuk. Bizden ne farkı var bilemiyorum.

SÜRÜCÜLER İÇİN TEST VAR
Trafik polislerinin yanından geçerken ışıklarını söndürüyorlar, sonra yine başlıyor taciz.
Oysa tepe lambası olan her araç; geçiş üstünlüğüne sahip değil. Geçiş üstünlüğü olanlar sırasıyla ambulans, itfaiye araçları, zabıta araçları, trafik hizmetine ait araçlar, kar ve buz mücadelesi çalışmasında görevli araçlar.
Peki bu canavarları ne yapacağız?
Sürücülerin psiko-teknik değerlendirmeye alındıkları bir test varmış.
Sürücü olması uygun olmayan kişilerin belirlenmesi amacıyla Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin, Sürücü Belgesi Alacaklar'ın Sağlık Muayeneleri'ne Ait Esasları düzenleyen 77'nci maddesi gereğince, gerekli görülen hallerde sürücü adayları, psiko-teknik değerlendirmeye tabi tutulabiliyormuş.
Uzun ve zahmetli bir test mi bilemiyorum ama trafik ekipleri bu 'canavar düdüklerinin' avına çıksa ve şunları bir testten geçirse...
Yoksa biz artık trafiği yönetmeyip, trafiğe müdahale etmeyip, araçlarının içinde oturan ya da sadece ceza yazan trafik polislerini görmekten bıktık.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA