Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Yeni başlayanlara kariyer rehberi

Buradan Yüksel Abi'nin (Aytuğ) alanına girip rol çalmak gibi bir niyetim yok. Mevzubahis televizyon olunca, üstadın olduğu yerde bize ancak laf kalabalığı yapmak düşer ki, az sonra en kallavisini yapacağımdan emin olabilirsiniz. Bir süredir ekranlardaki tartışma programlarını dikkatle izliyorum ve konuşulan konudan bağımsız olarak bazı kalıplaşmış davranış şekilleri olduğunu görüyorum. Eğer aramızda televizyon kariyeri yapmak ve şansını tartışma programlarında denemek isteyenler varsa, onlara ufak bir hizmetim olsun istedim.

KENDİNİZE GÜVENİN

Kendinizi kısıtlamayın: Bir konuda uzman olabilirsiniz ama böyle görünmek şansınızı azaltır.
Mümkünse konu başlığı gözetmeden, her alanla ilgili, iki dakikalık fikriniz olsun. Fikriniz yoksa bile, varmış gibi olsun. Unutmayın, program boyunca kameralar ne kadar sizi çekerse, şansınız o kadar artar. Cep telefonu hayat kurtarır: Program boyunca cep telefonunuz, masanın üzerinde, görünür bir yerde olsun. Arada sırada kontrol edin. Twitter başta olmak üzere sosyal medyayla barışık olduğunuz imajını verin. "Şimdi bana gelen bir bilgiye göre" diye başladığınız her cümlede avantaj yakalarsınız.

SUSTURMAYI BİLİN

Yüksek perdeden konuşun: Argo tabirle 'cazgır' olmayın ama ağzınızı açtığınız zaman da karşınızdakileri susturmayı bilin. Yine de unutmayın, tartışma starı olmakla Flash TV kadın programı stüdyo konuğu olmak arasında çok ince bir çizgi vardır.
Soru sorun: Amacınız sizin söylediklerinizi teyit ettirmek olsun. "Yani siz şunu itiraf ediyorsunuz?", "O zaman siz şunu mu demek istiyorsunuz?" kalıplarını kullanarak, karşınızdakini ağınıza düşürün.
Tespit yapması benden, uygulaması sizden. Konuyla ilgili hiçbir sorumluluk almayacağımı belirtir, olası tartışma programı kariyerinizde başarılar dilerim...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA