Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Baba her zaman kahramandır

Balyoz Davası karara bağlandı ve aralarında kuvvet komutanlarının da bulunduğu, bir kısmı emekli, bir kısmı muvazzaf onlarca subay, çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

VİCDANI BIRAKMAYIN
Gazetelerin baş sayfalarında bu davanın haberlerinin kocaman görülmesi normal. Ancak bazı gazetelerde, kararın bir detayının fazlaca ön plana çıkarılmış olduğunu görüyorum ve üzülüyorum: "Babalık ve kocalık haklarını da kullanamayacaklar."
Eğer amaç ülke demokrasisi açısından önemli bir kararı haber yapmaksa, bu üstte yazdığım önemsiz bir detaydır. Bunun üzerine gitmek, aileleri yaralamaktan başka birşeye yaramaz.
Hukuka inanacağız; evet ama vicdanı elden bırakmayacağız. Çünkü hukuken suçlu ilan edilse bile her baba, ailesi için kahramandır; özellikle de evlatları için.
Balyoz haberlerini yaparken, işin hukuka ve ülke demokrasisine hizmet eden noktalarına yoğunlaşmak gerekir. Bir eşin veya evladın gözüne, "Artık onu eş veya baba kabul etmeme hakkınız da var!" haberini inatla sokmak, vicdansızlıktır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA