Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, son bir haftada şehir genelinde yürütülen asayiş uygulamaları, operasyonlar ve kontrollerde önemli sonuçlar elde etti. Aranan şahıslara yönelik çalışmalar, şok uygulamalar, kız öğrenci yurtları çevresindeki güvenlik tedbirleri, Hıdırlık Mesire Alanı, Erenler bölgesi ve il genelindeki tüm kontrol noktalarında yapılan denetimlerde toplam 28 aranan şahıs yakalandı.

69 ARACA İSE 185.000 TL İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ
Emniyet ekipleri, haklarında hapis cezası bulunan 14 kişi ile ifadesi alınacak 14 kişiyi işlemlerinin ardından adli makamlara sevk etti. Silah, bıçak ve uyuşturucu ele geçirildi Denetimlerde suç unsurlarına da rastlandı. Çalışmalarda; 1 kurusıkı tabanca, 7 tüfek, 84 fişek, 33 bıçak (33 şahsa toplam 97 bin 449 TL idari yaptırım uygulandı), 4 adet sentetik ecza, 7,3 gram uyuşturucu madde, 4 adet uyuşturucu madde emdirilmiş peçete ele geçirildi. Ayrıca hafta boyunca 63 şahsa 250 bin TL, 69 araca ise 185 bin TL idari para cezası kesildi.
MOTOSİKLET HIRSIZLIĞI VE AÇIKTAN HIRSIZLIK ÇÖZÜLDÜ
İl merkezinde meydana gelen "1 motosiklet hırsızlığı" ve "1 açıktan hırsızlık" olayıyla ilgili yapılan operasyonlarda 1 şüpheli yakalanırken, çalıntı olan 2 motosiklet bulunarak sahiplerine teslim edildi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen bir diğer çalışmada kumar oynanması için yer ve imkân sağladığı belirlenen bir iş yerine operasyon düzenlendi. Yapılan tahkikat kapsamında: 1 şüpheli şahıs yakalandı, Kumar oynarken tespit edilen 4 kişiye toplam 36 bin 988 TL ceza kesildi, 104 adet iskambil kâğıdı ile 6 bin 400 TL paraya el konuldu, İş yeri hakkında geçici kapatma işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

BOLVADİN'DE MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖZÜLDÜ
Bolvadin ilçesinde gerçekleşen "Nitelikli Dolandırıcılık" olayı da polis ekiplerinin titiz çalışmasıyla aydınlatıldı. Bir vatandaşın yaklaşık 2 milyon TL değerindeki para ve ziynet eşyası, şüpheliler tarafından aldatıcı yöntemlerle ele geçirilmişti. Yapılan operasyon sonucu 2 şüpheli yakalanarak tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Ele geçirilen tüm para ve ziynet eşyaları sahibine teslim edildi.

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMALARI
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri farkındalık çalışmalarını sürdürdü. Alışveriş merkezinde kurulan stant ile Bacım Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantılarında 168 vatandaşa bilinçlendirme yapılarak broşür dağıtıldı.