Zaman gazetesinin ekonomi sayfası köşe yazarlarından İbrahim Öztürk, @ibrahimozturk69 uzantılı resmi Twitter hesabı üzerinden öyle bir tweet paylaştı ki tepkiler bir anda çığ gibi büyüdü!
Öztürk'ün Peygamber Efendimiz'e yönelik hakaret içeren iletisi sosyal medya ve internet Haber sitelerinde de geniş yer bulunca Zaman gazetesinin konferanslardan davetlere koşan usta (!) kalemi birkaç dakika içinde Twitter hesabını kapattı! Ancak hesap etmediği bir şey vardı: Korkunç tweetinin ekran görüntüleri çoktan alınmış ve Haber sitelerinde haber malzemesi olarak kullanılmıştı!
Yaklaşık 1 saat yayında kalan söz konusu tweetinde Öztürk, Peygamber Efendimiz'in kıblesinin Kudüs'ken Kabe'ye kaydığını, O'nun bile kıblesinin şaştığını ileri sürüyor. Çirkin sözlerinin devamında Öztürk, bu alemde değişmeyen tek şey yalakalık diyerek İslam Peygamberi'ni de aynı kefenin içine koyma cüretini gösteriyor!
Son tweetiyle gündeme oturan İbrahim Öztürk, daha önce de satışa çıkardığı arabasıyla ilgili twitter'dan paylaştığı "Çabuk alın, kurtarın beni. Sevaptır, hasta etmeyin!" iletisiyle gündeme gelmiş, yakışıksız cümleleri takipçilerinin tepkisini çekmişti.
İbrahim Öztürk'ün akıllara zarar tweetle birlikte gözler köşe yazarlığı yaptığı Zaman gazetesine de çevrildi. Çizgisi ve bakış açısı belli olan Zaman Gazetesi skandal tweetle ilgili henüz bir açıklama yapmazken İbrahim Öztürk'ün twitter hesabını kapatmasının ardından herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı ve Zaman gazetesindeki köşesine devam ettirilip ettirilmeyeceği merak konusu!
İşte İbrahim Öztürk'ün tepkiler üzerine kapattığı Twitter hesabında Peygamber Efendimiz'le ilgili paylaştığı ve olay yaratan son tweeti!

Tepki Gösterenlere Öztürk'ün Cevabı: Eşek Babandır!
Attığı tweet, yaklaşık 1 saat yayında kalan İbrahim Öztürk'e tepkiler de kısa sürede büyüdü. Twitter üzerinden kendisini eleştirenlere yönelik Öztürk, yine herkesi hayrete düşüren cevaplar verdi. Hesabını kapatmadan Öztürk', kendisini eleştiren takipçisine 'Eşek Babandır!' cevabı veriyor!

Kim Bu Kamil Neşat?
Öztürk'ün olay yaratan tweeti @kamilnesat adlı bir kullanıcıya cevaben yazdığı görülüyor. k4milnes4t @kamilnesat adlı twitter kullanıcısı skandala dönüşen tweetin ardından bakın neler yazıyor:
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Allah hiçbir müselmanı sapıklığı savunma rezlliğine düşürmesin.mushafı gazete,mabedi dersane olanın kıblesi şaşıyor demekki
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Dedim ya, kıblesi şaşanın ağzından başka söz beklenmezdi. Tebrikler mübarek kardeşim.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Allah şaşırtmasın.Peygamberin kıblesini tayin edenin yolundan şaşınca; peygamberin kıblesi şaştı zanneder şaşıgözler.Yazık
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Haksız mıyım?"mushafı gazete,mabedi dersane olanın kıblesi şaşıyor".Adam "peygamberin kıblesi şaştı" diyor, ruhsuzluğa bak.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 "Banane şehidin oğlundan oğlum" ve "peygamberin bile kıblesi şaştı oğlum" diyenin ebeveynine yazık çok yazık.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Yıllar yılı gördüğüm hizmet erleri hepsi nur yüzlü, hepsi latif sözlüydü.Bu densiz pis dilliler nereden türedi?
@kamilnesat: Bu kampanyayla gördük ki birilerinin mushafı gazete, mabedi dersane olmuş; birilerinin kıblesi şaşmış. Allah şaşırtmasın...
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Edep bazı dersanelere uğramamış.Bunlara bakıp hizmet ehlini yekten böyle sanmayın sakın, bunlar yan sanayi.
Yazışmalar takip edildiğinde dershanelerin kapatılmasıyla ilgili tartışmalar sonucu söz konusu skandal tweetin ortaya çıktığı anlaşılıyor. @kamilnesat adlı profil, İbrahim Öztürk'ü tanımadığını belirterek çirkin tweetten dolayı özür dilenmesi gerektiğini defalarca dile getiriyor. Öztürk'e ait hesabın hacklenmiş olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor:
@kamilnesat: Beyefendiyi tanımam, profilini tekrar inceledim. Hesabı ele geçirilmiş falan olabilir. Akılla izanla anlaşılacak bir durum değil.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Nedir maksadınız beyefendi. Kalben çok müteessir olduk bu rezil sözlerinizden.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Bir daha aşk ile: "Mushafı gazete, mabedi dersane olanla kıblemiz ebediyete kadar ayrıdır."
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Kızlı erkekli evleri savunmanız nedeniyle bunu yazdım "Mushafı gazete, mabedi dersane olanın kıblesi şaşıyor."
@kamilnesat: Kızlıerkekli evleri savunması nedeniyle"Mushafı gazete, mabedi dersane olanın kıblesi şaşıyor." yazdım. Cevaben bu rezillik geldi.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Bari incittiğiniz muhlis gönüller adına, nur yüzlü ehli hizmet erleri aşkına halisane bir özür dileseydiniz beyefendi.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Ey camianın halis ruhları, bu yalancı adamı yine size şikayet ediyorum. Kalbin zümrüt tepelerinde bu rezilliğe yer var mı?
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Siz bunu söyledikten sonra diyalogun tarafı olarak ben,bu sözünüzü esas alıyor ve bir dil surcmesi olduguna inanıyorum.
Bu Tweeti Gündemden Düşürün!
Rezil tweetin hızla yayılması sosyal medyada tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine endişeye kapılan @kamilnesat adlı Twitter kullanıcısı çirkin tweetin üstünün örtülmesi ve gündemden düşürülmesi gerektiğini yazmaya başlıyor. Öztürk ise @kamilnesat adlı kullanıcının defalarca özür dileyin tweetlerine karşılık vermeyerek Twitter hesabını kapatmayı tercih ediyor:
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Bunun bir kampanyaya dönüşmesinden fevkalade rahatsızım. Bu tür kötü sözlerin yayılması değil, aksine örtülmesi gerekir.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Yalnız hala dil sürçmesi dahi olsa halisane bir özür dilememiş olmanız bu işi daha da çirkinleştiriyor.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Bu bağlamda, bu sözünüzle incittiğiniz tüm gönüller için bir özür bekliyorum. Şahsıma ettiğiniz hakaretleri de affediyorum.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Bu saatten sonra dil sürçmesini kabullenip,özür dilemez,hakaretlerinize devam ederseniz iki cihanda da benden uzak olasınız
@kamilnesat: Bir dil sürçmesini karşı tarafın makul olmayışından yola çıkarak kampanyaya dönüştürmek hiç yakışık almıyor.
@kamilnesat: O nahoş diyalogun tarafı olarak (aksini hiçbir müslümandan bekleyemeyeceğimden) bunun bir dil sürçmesi olduğuna kani oldum.
@kamilnesat: Lütfen bu konuyu mücadeleye meze etmeyelim ve gündemden düşürelim, halis ruhları incitmeyelim.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Siz bunu söyledikten sonra diyalogun tarafı olarak ben,bu sözünüzü esas alıyor ve bir dil surcmesi olduguna inanıyorum....
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Bunun bir kampanyaya dönüşmesinden fevkalade rahatsızım. Bu tür kötü sözlerin yayılması değil, aksine örtülmesi gerekir...
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Lakin hala halisane bir özür dilememiş olmanız nedeniyle konu cümle ehli hizmeti incitir hale geldi. Lütfen biraz feraset.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Konunun tarafı olarak sözlerinizi dil sürçmesi kabul ediyorum. Halisane bir özürle konuyu kapatabilirsiniz.Aksi ise zuldür!
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Sizden halisane bir özür bekleniyor İbrahim Bey. Konuyu ancak bu şekilde, hiçbir gönlü incitmeden özürle kapatabilirsiniz.
@kamilnesat: Diyalogun tarafı olarak inanıyorum ki bu dil surcmesidir. Bu sekilde kampanya yanlıstır.
@kamilnesat: Cemile Hn. kusurları örtmek icabeder. Diyalogun tarafı olarak, bu şekilde jurnal kampanyası hoş değil diyorum.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Diyalogun tarafı olarak tamamını twitlerimde görebilirsiniz. Yalnız bu linç havası hoş değil.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Bir dil sürçmesi, maksadı aşan ifadedir, kampanyaya lince dönüştürülmesi çok büyük yanlış.
@kamilnesat: @ibrahimozturk69 Umuyorum bu histeriden, bu fitneden ülke bir an önce kurtulur. Buna su taşıyanlar da pişman olur.
İbrahim Öztürk, Son Köşe Yazısında AK Parti'yi Topa Tutmuş!
Zaman Gazetesi ekonomi sayfasında yazarlık yapan İbrahim Öztürk'ün, "Sektör Kapatmak" başlıklı son yazısında AK Parti hükûmetinin Gezi Parkı olaylarına yönelik tavrını sert bir dille eleştirdiği ortaya çıktı. Peygamber Efendimiz'e hakaret ve iftira dolu sözler içeren son tweetiyle tüm dikkatler bir anda köşe yazılarına çevrilen Öztürk, bakın son yazısında Gezi olaylarına hem de Zaman gazetesi sayfalarından nasıl sahip çıkmış:
"Şiddete başvurmadan derdini anlatmaya çalışan insanlara vicdanları kanatan şiddet reva görüldü. Demokrasimizin geldiği bu aşamada artık 'ben yaptım oldu' tavrı tarihte kalmalı. Sorunlarımızı bilirkişilere, uzmanlara havale edip, politize etmeden, kesimleri rencide etmeden aklın, bilimin, tarihin, kültürün ışığında suhuletle çözmeliyiz."
stargundem