HOLLANDA Tüketiciler Birliği’nin 6 büyükşehirdeki 49 işyerinden aldığı numunelerden bazılarının sağlıksız çıkması üzerine başlayan döner tartışması giderek büyüyor. Rotterdam’da bir araya gelen döner toptancıları, yerel ve ulusal basının karşısına çıkıp, soruları yanıtladı. Jilpaq Döner Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Halıcı, araştırmaya karşı olmadıklarını ifade ettikten sonra sağlıksız işletmelerin cezalandırılmasını istediklerini belirtti. Genelleme yapılmasına karşı olduklarına işaret eden Halıcı, döner sektörünün Avrupa’da 3.5 milyar euro ciro yaptığını hatırlattı. Halıcı, Hollanda’da 50 milyon euro ciro yapan sektörün tamamını suçlu ilan edilmesinin haksızlık olduğunu söyledi. Faruk Halıcı, dönerin üretiminde değil, tüketiciye servisinde hijyen kurallarına uyulmamasının sorun teşkil ettiğini öne sürdü. Halıcı, “Karalama ne ekonomiye, ne de bize fayda getirir” diye konuştu. Helal Food Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Akbulut da, Hollanda’da hijyen kurallarına uymayan bir kuruluşa ruhsat verilmediğini hatırlattı. Akbulut, bakteri iddiasının döner sektörüne darbe vurmak isteyenler tarafından kasıtlı çıkarıldığını iddia etti.\n\n \n\n
Yalçın Çakır/Rotterdam