AVRUPA ülkelerinde at eti skandalının patlak vermesinin ardından Türk kasaplarının satışları arttı. Dondurulmuş gıdalarda kullanılan etlere at eti karıştırıldığının ve bunun pakette deklare edilmediğinin ortaya çıkmasından sonra Türk kasaplarının Alman müsteri sayısı yükseldi.\n\n
“GÖZ ÖNÜNDE HAZIRLIYORUZ”\n\nWİESBADEN kentinde market işleten Kadir Çetiner (28), at eti skandalının ardından müşteri sayısında artış olduğunu kaydetti. Özellikle kendi ürettikleri sucukların satışında patlama yaşandığını ifade eden Çetiner, “Müşterilerimizin istedikleri etten gözlerinin önünde hazırlıyoruz” diye konuştu.\n\n
“SATIŞLAR İKİYE KATLANDI”\n\nSALAM ve sucuk üretiminde 25 yıl çalışan Zekeriya İsmail Sefkan ise “Son günlerde yaşanan at eti skandalı vatandaşlarda tedirginligğe neden oldu. İnsanlar bu nedenle güvendikleri kasaplara ve markalara yöneldi. Satışlar ikiye katlandı. Türk üreticiler de et aldıkları yere dikkat etmeli” dedi.\n\n \n\n
KADIR INCE / WIESBADEN