Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kasası ABD'den çıktı. Sakarya Cumhuriyet Bassavcılıgı, iki sirketin mallarını 15 Temmuz'dan sonra satarak tüm parayı ABD'deki bir adrese gönderdigini hesap hareketlerinden tespit etti. SABAH'ın ulastıgı belgelere göre, Sakarya'da kurulu Inelsan Insaat ve Ilsar Otomotiv, 15 Temmuz'daki hain darbe girisiminden sonra tüm mallarını sattı.
PARA ABD'YE GİTTİ
Satıs parasının ABD'nin Ohio eyaletinde faaliyet gösteren sahibinin Jack J. Gravelle oldugu belirtilen Grenway Investment ve Goras Liberty isimli firmalara aktarıldıgı belirlendi. ABD'li iki sirketin lojistik merkezleri, okul kampusları ve gayrimenkul yatırımı alanlarında faaliyet gösterdigi ögrenildi. Bu iki sirketin beyan
ettikleri isyeri adresleriyle ilgili yapılan incelemede ise Türkiye'de tanınan bir ismin izine rastlandı. Sakarya Cumhuriyet Bassavcılıgı, ABD'li sirketlerin ortagının Yaromir Steiner oldugunu tespit etti. Goras Investment'ın adresinde Goras Capital'in faaliyet gösterdigi, yapılan arastırmada ise bu sirketin beyan ettigi adreste halen Steiner&Associates'in bulundugu belirlendi. Bu sirkete de Steiner'ın ortak oldugu tespit edildi. Söz konusu isimlerle ilgili olarak ABD Federal Sorusturma Bürosu'ndan (FBI) bilgi istendi. Ancak FBI "Yeterli delil yok" diyerek isbirligini reddetti.
KİM BU STEINER?
Ermeni bir anne ve Yahudi bir babadan olan, Istanbul'da dogup büyüyen Steiner, Ohio'da kurulan ve teröristbası Fetullah Gülen'in de onursal baskanı oldugu Niagara Vakfı'nın hemen hemen her toplantısına katılan bir isim. Hatta 2013'te yapılan bir toplantıda "Konusmamı Fetullah Gülen'e ayırmak istiyorum. Çünkü o bütün bu güzel faaliyetlerin yapılmasının en büyük tesvikçisidir. Kendisi barısa ve insanlıga hizmet eden en önemli insanlardan birisidir" demisti.