lı bebe tarifi ve püf noktaları

Giriş Tarihi: 23.1.2018 10:21 Güncelleme Tarihi: 23.1.2018 10:36
Evde sağlıklı bebe bisküvisi tarifi ve püf noktaları

ize marketlerden hazır aldığınız, içerisinde katkı maddesi bulunan ve açısından risk teşkil eden bebe leri yerine doğal yöntemler ile yaptığınız bebe ni yedirmek istemez misiniz?

Her anne bebeği için en iyisini, en lısını ve en güzelini yapabilmek ister. Bunun içinde bir çok araştırma yaparlar. Bebekler belli bir aya geldiklerinde anne sütü ile birlikte ek gıdaya ihtiyaç duyarlar. En çok tercih edilen ek gıda ise bebe dir. Ancak hazır olarak aldığımız ler de katkı maddesi vardır. Satın alınan bebe bisküvilerinin, sağlıkları açısından ne tür sorunlara sebep olduğu hala araştırma konusudur. Bu ihtimaller düşünülerek, anneler bebekleri için bebe bisküvisi nasıl yapabilirler araştırdık…

Bebeklerinize rahatlıkla yedirebileceğiniz bebe bisküvisi, yapım kolaylığı, sağlıklı oluşu ve maddi anlamda çok daha hesaplı olması ile sizin ve bebeğinizin favorisi haline gelecektir.

BEBEKLERE BEBE BİSKÜVİSİ KAÇINCI AYDAN İTİBAREN VERİLMELİDİR?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. bebeklerin 6. Aylarını doldurmadan unlu gıda verilmemesi gerektiğini, bunun 6 aydan küçük bebekler için sindirim sorununa yol açabileceğini bildirdi.

Dr. Murat Akça 6 ayı dolduran bebeklere günde 4-5 adeti aşmayacak şekilde bebe bisküvisi verilebileceğini söyledi.

EVDE BEBE BİSKÜVİSİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler;

1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı tam buğday unu
2 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı süt
5 yemek kaşığı pekmez

Hazırlanışı;

Fırını 180 C'ye ayarlayalım.
Geniş bir kase de un, pirinç unu ve terryağını karıştıralım. Elimizle tereyağını ufalayalım.
Pekmezi ve sütü ekleyerek hamuru iyice yoğuralım.
Bu tarifteki hamur kolay yoğurulan bir yumuşaklıkta değil, daha çok un kurabiyesi hamuru gibi birbirini tutmayan bir hamur biçimindedir. Bu nedenle hamuru açmak yerine elimizle kopardığımız küçük parçaları sıkıştırarak şekil verelim.
Bir çatalla bastırarak bisküvileri şekillendirelim ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
Bisküvileri renkleri hafif altın sarısı olana kadar 12-15 dakika pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra bisküviler biraz yumuşak olup soğudukça sertleşecektir. Kapaklı bir kavanozda bu bisküvileri 1 hafta saklayabiliriz. Bu şekilde kapalı halde tutulduğunda bisküviler biraz yumuşayacaktır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Evde sağlıklı bebe bisküvisi tarifi ve püf noktaları
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN