Yazın gelişi ile yazlıklarınızın tadını çıkarırken, bu sezon moda olan renkli koton pantolonlarınızın, tiril tiril şort ve bermudalarınızın altına giyeceğiniz ayakkabılarınızı da yaz modasına uydurmanız gerekir. Bu yaz atlamamamız gereken, ayakkabıda öne çıkan trendler nedir bir göz atalım.
Çok renkli spor ayakkabılar: Tek renk, siyah ve beyaz spor ayakkabılar yerini renkli bağcıklı, renkli tabanlı, desenli, baskılı ya da üzeri iki-üç farklı parça ve renkten oluşan lastik spor ayakkabılara bıraktı. Jeanleriniz ve kumaş pantolonlarınızın altına biraz cesaretle kırmızısından yeşiline, çiçek desenlisinden çizgi roman baskılılarına kadar bu rengârenk spor ayakkabılardan mutlaka deneyin. Son zamanlarda neo-punk modası, çiçek çocuklar ve 90'ların disko modasının da geri dönmesiyle bu renkli ve iddialı spor ayakkabılar ön plana çıktı. Beyaz jean ya da ağartılmış buz mavisi jeanlerinizle çok kolay kombinlenecekir. Çoğu tenis, golf, badminton, beyzbol için teknik olarak tasarlanan bu ayakkabıları sokak modası için uygulamış markalardan
Adidas'ın renkli 'Superstar' modeli,
Reebok'ın tabanı renkli 'Match Royale' ayakkabıları,
Converse'in bağcıksız kullanılan 'Chuck Taylor All Star' modeli ve
Camper'ın burnu renkli 'Mediterranean Sneakers' spor ayakkabıları gibi...
Erkeksi çizgiler: Ayakkabı trendlerinde ciddi değişimler yaşanıyor, bunlardan biri de genel kıyafetlerde maskülen, klasik ve dandy tarzın geri dönüşü ile erkeklerin daha sofistike giyinmeye başlaması ve eski zamanların soylu beyefendi takım elbiseleri, yelekleri, jilet gibi pantolonları, kravat ve eşarplarının da bu modadan nasibini alarak vitrinlere yerleşmesi. Ayakkabılar da bu klasik trendin dönüşüyle, çizgisinde radikal bir değişim yaptı. 1935- 40 yıllarında çıkışını yapan, Winston Churchill'den Fred Astaire'a birçok stil sahibi erkeğin tek seçimi olan 'lace shoe' yani sert ve kaliteli deriden imal edilmiş, kösele tabanlı, bağcıklı mokasenler tekrar moda oldu. 90'lı yıllarda Sebago, Timberland, Lumberjack, George Hogg, Dr Martens'ler ayağımızdan çıkmazdı. Bu markalar günümüze uygulayarak yeni modellerini piyasaya sürdüler. Özellikle bermudalarınızın altına bu modellerden birini rahatça giyebilirsiniz. Paçası kıvrık koton pantolonlarla, çorapsız yumuşak loaferlarımızı, takım elbise hatta dar paça jeanlerinizin altına da deri mokasenleri giymeye başlıyoruz. Hatta bu sene loaferlarınızı değişik renklerde kullanabilirsiniz.
Tods, Car Shoe, Hogan, Boss, Prada, Jil Sander, Burberry gibi tasarımcı markalarında ve
Mango He, Vakkorama, Brandroom mağazalarından alabilirsiniz. Yine 'marin' modasının tamamlayıcılarından espadriller de değişik renkleriyle bu sene çok moda. Bir de geçen sezondan beri 'gladyatör' modasının da ön plana çıkmasıyla çok sevilen deri sandaletler ve parmak arası terlikler var.
Aldo, Fred Perry, Diesel, Armani Jeans'ten deri sandaletleri ve
Havaianas'tan da rengârenk parmak arası terliklerden edinip, bol kesim, beli lastikli, keten pantolonlarınızla deneyebilirsiniz. Sahiller sizi bekliyor.