Türkiye'nin en iyi haber sitesi

AHMET ÖRS

Balık

Gökçen Adar, Ege Mutfağı'nı en iyi bilen araştırmacılarımızdan.
Adar, bu kez balıklar hakkındaki bilgilerini ve birbirinden özgün tariflerini Balık başlıklı bir kitapta toplamış. Balığın nasıl saklanacağına da değiniyor. Örneğin; eğer derin dondurucuda korunacaksa, balığın, saklama kabında, su içinde dondurulmasını öneriyor, böylece dondurucuda balığın kurumasının önüne geçileceğini anlatıyor. Kitapta tarifler, 'Çorbalar', 'Salata ve Mezeler', 'Buğulamalar', 'Yahniler', 'Kızartmalar', 'Kavurmalar', 'Izgaralar', 'Fırın Yemekleri', 'Hamur İşleri' ve 'Pilavlar' başlıkları altında yer alıyor. Adar, kitabı kendi elinden çıkan özgün balık çizimleriyle de süslemiş. Bu sevimli kitabın her balıkseverin evinde bulunmasında yarar var.
(Balık / Deniz Kokan 80 Unutulmaz Tarif / Gökçen Adar, Hayykitap, 148 sayfa, 10 YTL)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.