İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarının ilk gününde ölenlerin sayısının 225'e yükseldiği bildirildi.
İsrail, 6 aylık ateşkes 19 aralıkta sona erdikten sonra Gazze şeridinde Hamas'ın hakmiyetine son vereceğini ilan etmişti.
Bu arada, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze'deki askeri operasyonlarının hemen bitmeyeceğini, gerekli görülmesi halinde kapsamının genişletileceğini söyledi.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarının bilançosu giderek ağırlaşıyor. Son bilgilere göre ölü sayısı 279'a çıktı, bombardımanlar sürüyor.
Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail uçakları Hamas tarafından kullanılan "Saraya" adlı güvenlik karargahını bombaladı. En az 3 füze isabet eden karargahın yerle bir olduğu belirtildi. Bombardımanda ilk belirlemelere göre 10 kadar Filistinli'nin yaralandığı öğrenildi, ölü olup olmadığı henüz belirlenemedi.
İsrail ordusu, muhtemel bir kara operasyonu için yedeklerini silah altına çağırıyor.İsrail radyosunun haberine göre, İsrail hükümeti, Savunma Bakanı Ehud Barak'ın talebi doğrultusunda, 4500 yedek askerinin silah altına çağrılmasına onay verdi.
İSRAİL'DEN GAZZELİLERE TELEFONLA UYARI
İsrail'den gecenin geç saatlerinde Gazzelilere tele
İsrail savaş uçaklarının Gazze'ye yönelik hava saldırıları bugün de devam etti.İsrail ordu sözcüsü, savaş uçaklarının bu sabah Gazze Şeridi'ni kontrolü altında bulunduran Hamas örgütüne ait 40 hedefi vurduğunu açıkladı.
Gazze'ye yönelik hava saldırıları 3. gününe girerken Filistinli yetkililer şimdiye kadar 315 kişinin hava saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.
"GAZZE SALDIRILARI GENİŞLEYEBİLİR"
İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının üçüncü gününde, gerekli olduğu takdirde harekatın genişletilebileceğini açıkladı.
İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİNASINI VE İSLAM ÜNİVERSİTESİ'Nİ BOMBALADI
İsrail savaş uçaklarının, Gazze'de Hamas'ın İçişleri Bakanlığı binasını ve İslam Üniversitesi'ni bombaladığı bildirildi.
İSRAİL KATLİAMINA ÖFKELENEN BİR FİLİSTİNLİ 3 İSRAİLLİ'Yİ BIÇAKLADI
İsrail'in Gazze Şeridi'nde 300 civarınd
4. GÜN
BÜYÜMEZ ÖLÜ ÇOCUKLAR
İsrail'in tıbbi yardım malzemesi ve gıda maddelerinin geçişine izin vermediği Gazze, 4'ücü gününe giren operasyonla büyük bir insanlık dramının eşiğinde.
Ölü sayısının 364'ü bulduğu, yaralı sayısının 1400'ü açtığı bölgede yaralılar tedavi edilecek ilaç, hastane, doktor bulamıyor.
İsrail'in Gazze saldırılarında beş kızını kaybeden anne ve babanın haykırışı...Babası, ''Ben ne El Fetih ne de Hamas üyesiyim, sıradan bir Filistinliyim'' diyerek dünyayı suçluyor.
Filistin'in Gazze bölgesine bombalar 5 gündür aralıksız yağıyor. Ölü sayısı 385'e, yaralı sayısı ise 1600'e dayandı.
Avrupa ülkelerini de ikiye bölen "ateşkes" tartışması, İsrail kabinesini böldü.Dışişleri Bakanı karşı çıktı. Savunma Bakanı "Düşünelim" dedi. Başbakan'ın yardımcısı "İnsani kriz yok ki bir ateşkes olsun" dedi..
İsrail, Gazze'ye yönelik geçen cumartesi başlattığı hava harekatına bugün de devam ediyor.İsrail uçakları, Gazze'yi bombalarken Hamas da İsrail topraklarına roket fırlatıyor.
Geçen cumartesinden bu yana en az 417 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralıların sayısı da bin 850'ye çıktı. BM tahminlerine göre, ölenlerin dörtte biri sivil.
İsrail ordusunun "Dökme Kurşun" adını verdiği, bir haftadır süren ağır hava bombardımanlarının ardından, kara birlikleri de operasyonun 8.'nci gününde Gazze Şeridi sınırlarından girdi. İsrail ordusu, operasyonun ikinci aşamasının amacının, "İsrail'in güneyine yönelen roket saldırılarını etkisiz hale getirmek ve Hamas'ın terör alt yapısını imha etmek" olduğunu duyurdu.
Filistinli hastane kaynaklarına göre, saldırıların 8. gününde 75'i çocuk ve 21'i kadın toplam 452 Filistinlinin öldüğü ve 2 bin 290 kişinin yaralandığı belirtildi.
İsrail ordusu, kara harekatı başlattığı Gazze Şeridi'nde gece boyunca meydana gelen çatışmalarda 2'si ağır toplam 30 askerinin yaralandığını açıkladı.
Ayrıca, uçakların, gece boyunca 45 Hamas hedefini bombaladığı, bunlar arasında tünellerin, silah depolarının ve havan mermisi mevzilerinin bulunduğu kaydedildi.
Kara saldırılarının ilk 24 saatinde ölen Filistinlilerin sayısı 35'i bulurken, 9 gündür devam eden "Dökme Kurşun" operasyonu sırasında ölenlerin sayısı da 505'e ulaştı. Operasyonda yaralananların sayısının ise 2300 civarında olduğu ifade ediliyor.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 27 Aralıktan bu yana en az 527 kişi öldü.
İsrail ordu sözcüsü, hava saldırılarının ardından başlayan kara harekatında onlarca Hamas militanının öldürüldüğünü, yaralanan 6 İsrailli askerden ikisinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.
Görgü tanıkları, İsrail kuvvetlerinin, Beyt Lahya'nın iç kesimlerine doğru ilerlediğini ve burada yaşayanlara bölgeyi terk etmeleri çağrısında bulunduğunu söylediler.
Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun yerleşim birimlerinin bulunduğu bölgelerde ilerlemeye başlamasıyla çatışmalar şiddetlenirken, İsrail, uluslararası toplumun ateşkes girişimlerine kulak tıkıyor.
Bugün, Gazze'de yüzlerce Filistinlinin, çatışmalar nedeniyle sığındığı BM okuluna İsrail tankları tarafından saldırı düzenlendi.Saldırıda ölü sayısının 40'a yükseldiği bildirildi.
Uluslararası Kızılhaç Komitesinin operasyonlar direktörü Pierre Kraehenbuehl de, gazetecilere bugün yaptığı açıklamada, 27 Aralıkta başlayan İsrail'in saldırılarında şimdiye kadar yaklaşık 600 kişinin öldüğünü, 3 binden fazla da yaralı bulunduğunu açıkladı.
İsrail askeri sözcüsü Avital Leibovich, bugünden itibaren geçerli olmak üzere, ordunun her gün 3 saat Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı keseceğini açıkladı.
Sözcü, yerel saatle 11.00 ile 14.00 arasında bombardımanların duracağını kaydetti.
GAZZE'DE SON DURUM: 666 ÖLÜ
Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması için diplomatik çabalar hız kazanırken İsrail de bölgeyi hava saldırıları ve tank ateşiyle vuruyor. 12 gündür devam eden saldırılarda ölen Filistinliler'in sayısı 666'ya ulaştı.
Orta Doğulu bir diplomat Gazze için Türkiye'ye çok uluslu güç oluşturma görevinin verilebileceğini belirtti.
13. GÜN
GAZZE'DE HAVA SALDIRILARI
İsrail uçaklarının Gazze'de düzenlediği hava saldırılarının 13. gününde 3 Filistinli öldü, 14 Filistinli yaralandı...
Sağlık görevlileri, Gazze Şeridi'nde, sahil bölgesindeki hedefleri bombalayan İsrail uçaklarının, Gazze'nin kuzeyinde İslami Cihad örgütüne mensup silahlı 3 Filistinliyi öldürdüğünü, 2'sini de yaraladığını belirtti.
İsrail ordusunun "Dökme Kurşun" adını verdiği, 13 günlük ağır saldırıların ardından en az 670 kişinin hayatını kaybettiği 3 binden fazla da yaralı bulunduğu belirtildi.
Korkulan oldu ve bölge yeni bir savaşın eşiğine geldi. Gazze'yi vuran İsrail'e, kuzey sınır komşusu Lübnan'dan 3 roket atıldı. Hizbullah 'Biz değiliz' dedi. Filistinli örgütler hedefte.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonları üçüncü haftasını girerken, ne İsrail, ne de Hamas, şu ana dek 800'den fazla Filistinli'nin hayatını kaybettiği saldırıların derhal durması çağrısında bulunan BM Güvenlik Konseyi kararına uyuyor. Bölgedeki insani durum ise her geçen gün daha da kötüye gidiyor.
Filistin Acil Yardım Servisleri'ne göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 16.gününde ölü sayısı 854'e yükseldi. İsrail ise, Gazze'ye düzenlenen hava ve kara saldırılarında 550'den fazla Filistinli militanın öldürüldüğünü açıkladı.
İsrail'in Gazze'ye düzenlendiği saldırılar 3'üncü haftasına girerken, İsrail bu sabah Gazze'ye yeniden saldırı düzenledi.
Şehrin üzerinde yoğun duman bulutları görülürken, saldırıda ölü ve yaralılar olmasından endişe ediliyor. Öte yandan, Filistinli kaynaklara göre ölü sayısı 900'ü aşarken, yaralı sayısının ise 3 bin 700'ü bulduğu belirtiliyor.
Gazze'de İsrail'in kanlı saldırılarının 18. gününde Filistinli ölü sayısı 913'e yükseldi. Gazze'de nüfusun en yoğun olduğu bölgelere doğru ilerlediği bildirilen İsrail ordusundan yapılan açıklamada, söz konusu bölgelerin saklanmak isteyen Hamas militanlarınca tercih edildiği iddia edildi. Hamas ise, kara, deniz ve havadan saldıran İsrail askerlerine karşı patlayıcı silahlarla mücadele ettiklerini duyurdu.
19. GÜN
LÜBNAN'DAN İSRAİL'E BİR ROKET SALDIRISI DAHA
Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine bu sabah roket saldırısı düzenlendiği bildirildi.
Yerel televizyon kanalları, iki roketin Kiryat Şimona yakınlarına düştüğünü duyururken, Lübnan'daki görgü tanıkları da sınırda en az 3 patlama duyduklarını belirttiler.
20. GÜN
BM'YE SIĞINANLARA BOMBA
Gazze'de dün 700 Filistinlinin sığındığı BM binası, 400 kişinin bulunduğu bir hastane ve yabancı basın bürolarının olduğu 5 bina hedefteydi. Hamas'ın İçişleri Bakanı Said Siyam da öldü
21. GÜN
İSRAİLLİ DİPLOMATLAR ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ İÇİN ABD VE MISIR'A GİDİYOR
İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları 3. haftasına girdi. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı da bin 100'e ulaştı.
22. GÜN
İSRAİL TEK TARAFLI ATEŞKES İLAN ETTİ
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, tek taraflı ateşkes kararı aldıklarını bildirdi.
Tek taraflı ateşkesin savaşın bittiği anlamına gelmeyeceğini belirten Başbakan Olmert, Gazze'de hedefledikleri amaca ulaştıklarını söyledi.