Terörist İsrail ordusu, bir yılı aşkın süredir soykırım yaptığı Gazze Şeridi'nde çocuk ve kadın demeden katliama devam ediyor.
İsrail ordusu son 24 saatte 5 katliam gerçekleştirdi. Bu saldırılarda 49 kişi hayatını kaybetti, 219 kişi de yaralandı.
İsrail ordusunun dün sabah Gazze kentin doğusundaki Tuffah Mahallesi'ne, Zeytun Mahallesi'ne ve Bureyc Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda ise 13 kişi yaşamını yitirdi.
MSF, 5 personelinin de kampta olduğunu bildirdi. Bu kişilerin hayatlarından endişe edildiği kaydedildi.
MSF Proje Koordinatörü Sarah Vuylsteke, "Kimsenin içeri girmesine veya dışarı çıkmasına izin verilmiyor. Bunu deneyen herkes vuruluyor" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Uluslararası Af Örgütü Üyesi Ahmed Karud, katil İsrail'in gazetecilerin Gazze Şeridi'ne ulaşmasını engelleyerek "savaş suçlarını ve soykırımı" örtbas etmeye devam ettiğini söyledi.
İsrail, bir yıldır 2.3 milyon Filistinliye zorunlu göçü sistematik bir silah olarak kullanmayı sürdürüyor. Dünya Gıda Programı, Gazze'nin kuzeyine 1 Ekim'den bu yana gıda girişi olmadığını kaydetti.
BAKAN GÖKTAŞ: ZULMÜ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Brezilya'nın ev sahipliğin-sahipliğinde başkent Brasilia'da gerçekleştirilen "G20 de Kadının Güçlendirilmesi Çalışma Grubu Bakanlar Toplantısı"nda konuştu.
Göktaş, G20 ülkelerinin Filistin'de yaşanan insani krize kayıtsız kalmayacağı-kalmayacağına inandığını belirterek, "Filistin, dünyanın en uzun na süreli işgallerinden birine ve soykırım eylemleri-eylemlerine maruz kalmıştır.
Nikaragua Ulusal Meclisi de İsrail'in Filistin'e yönelik "soykırım, zulüm ve aşırı nefret" politikalarını kınadığını belirtti.
Öte yandan Meksika'nın yeni Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, ülkesinin, süregelen İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümü desteklediğini bildirdi.
Mektupta, tüm taraflara BM'nin kritik rolünü zayıflatacak adımlardan kaçınma ve Ortadoğu'daki krize barışçıl çözüm bulunmasına yönelik girişimlere destek vermeleri çağrısında bulunuldu.
ABD'Lİ ESKİ DİPLOMATTAN SOYKIRIM İSYANI
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki Arapça Sözcülük görevinden nisanda istifa eden Hala Rharrit, ABD hükümetinin İsrail'e verdiği "tereddütsüz desteği", ülke mirasını uzun yıllar boyunca karalayacak bir "leke" olarak nitelendirdi.
ABD'nin Gazze politikasına tepki göstererek görevini bırakan eski diplomat Rharrit, "Bence bu, nesiller boyunca ABD'nin üzerinde bir leke olarak kalacak" dedi.