Pınar Aydın adını ilk kez 2004 yılında "Akademi Türkiye" yarışmasında duyduk. Kıvırcık saçları, güzelliği, güçlü sesi ve sempatik tavrıyla kısa sürede dikkat çeken Pınar Aydın yarışma bittiğinde tüm Türkiye'nin tanıdığı isimlerden olmuştu bile.
"Arka Sokaklar", "Akasya Durağı" gibi çok izlenen dizilerde rol alan Pınar Aydın uzun bir süredir oyunculuğa da müziğe de ara verdi,
Şimdilerde Giresun'da yaşayan Arka Sokaklar'ın Pınar'ı eşi ve iki oğluyla sakin bir yaşam sürüyor.
İşte Arka Sokaklar'ın Pınar'ı Pınar Aydın'ın son hali...
YARIŞMAYLA KADERİM DEĞİŞTİ
2000'lerin başında müzik yarışmaları popülerdi. 2004 yılında o yarışmaların arasına "Akademi Türkiye" de eklendi. Programın en dikkat çeken isimlerinden biri, Pınar Aydın'dı.
Sesinin yanı sıra güzelliğiyle de adından söz ettiren Aydın, yarışmayı üçüncü tamamladı. Merhum şarkıcı Barış Akarsu'nun birinci olduğu programda ikinciliği ise Tolga Futacı elde etti.
Rahmetli annem, müzikle ilgilendiğimi bildiğinden 'Akademi Türkiye'nin başvurularını gösterdi. Ben de başvurdum ve kendimi yarışmada buldum. Program başlayınca okulu bırakmak zorunda kaldım, çünkü kameralarla izlenen bir evde kalıyorduk. O yarışmayla kaderim değişti."
'SEKSİ' İMAJI YÜZÜNDEN KORKUYORDUM
Aydın, yarışma sonrasında kendini hiç bilmediği bir dünyanın içinde bulmuş:"Yarışma çok popülerdi ve her yere çağrılıyordum. Ama ben sudan çıkmış balık gibiydim. Ne konuşacağımı dahi bilmiyordum.
Bizi yarışmaya bağlayan sözleşmelerimiz vardı ve program bittiğinde elim kolum bağlı gibiydi. Hiçbir yere hareket edemiyordum.Ünlü prodüktörlüklerden albüm teklifleri geliyordu, görüşmeye gitmeye çekiniyordum.
Oradaki hiçbir şey bana ait değildi. Ben sadece şarkıyı icra eden kişiydim. Yaşım da küçüktü. Hiçbir şey bilmediğim için ses çıkaramıyordum. O yüzden bir afallama süreci yaşadım.
Sözleşmelerle uğraşmak zorundaydım. Süresiz ve kölelik gibi bir sözleşmeydi. O yüzden feshetme kararı almak kolay oldu. Akla hayale gelmeyecek maddeler koymuşlardı."
TÜM PLANLARIM ÇOCUKLARIMIN ÜZERİNE
Pınar Aydın şimdi 40 yaşında. Giresunspor Genel Müdürü Harun Ovalıoğlu'yla evli. Eşi ve oğulları Ayaz ve Uğur Berk'le 3 yıldır Giresun'da yaşıyor. Aydın, Giresun'a yerleşme nedenini şöyle anlatıyor:
"Eşimin babası vefat edince buraya geldik. Hayatım tamamen değişti. Burada huzurlu bir hayatım var. İstanbul'da boğuluyorum. Buradaki sakinliğe ve huzura çok alıştım.
Küçük bir yer olduğu için kimse bir koşturma içerisinde değil. Köye çıkabiliyorsunuz, denize girebiliyorsunuz. Giresun'un tabiatı çok güzel."
Pınar Aydın, komşularıyla tanışması hakkındaysa "Küçük bir yer olduğu için 'Burada ne işin var' dediler. Hâlâ beni gördüklerinde şaşırıyorlar. Tatile geldim zannediyorlar" diyor.
Aydın'a "Peki artık oyunculuğu ve müziği tamamen bıraktınız mı, yoksa ara mı verdiniz?" diye soruyorum. Şöyle yanıtlıyor: "Ben de bilmiyorum.
Ben ne planlasam hayat hep çok farklı gitti. Şu an hayatımı çocuklarım için yaşıyorum. Tüm planımı onlar oluşturuyor. Oyunculuk yapmam için İstanbul'da yaşamam lazım.