Ünlü oyuncu Derya Artemel, ATV ekranlarına bir dönem damga vuran efsane diziler Aliye ve Zerda'da boy göstermişti. Artemel son olarak yer aldığı Kırgın Çiçekler dizisindeki "Kemal'im yapmaz" repliği ile hafzılara kazınmıştı.
Sempatik tavırları ve güzelliğiyle ekranların aranan isimlerinden olan ünlü oyuncu Derya Artemel, adından oldukça söz ettirmişti.
Kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde rol alan Derya Artemel, tiyatrocu Memetcan Diper ile hayatını birleştirdi.
İzmir'de o dönem farklı çalışmalara dahil olsa da Gaye Sökmen ajans ile yaptığı anlaşma ile oyunculuk kariyerine hızlı bir adım attı.
Ardından gelen yıllarda ise Seher Vakti, Fikrimin İnce Gülü, Yol Arkadaşım ve Bitmeyen Şarkı gibi yapımlarda izleyici karşısına yer aldı.
Derya Artemel, son olarak 2015 yılında ATV ekranlarında yayınlanan Kırgın Çiçekler dizisindeki 'Kemal'im yapmaz' repliğiyle iz bıraktı.