Sezen Aksu, 'Ağlama Anne', 'Sevdam Ağlıyor' gibi şarkılarının ilham kaynağı olan annesi 91 yaşındaki Şehriban Yıldırım'ı son yolculuğuna uğurladı.
"BEN KENDİMDEYİM"
Sezen Aksu'nun, dün sabah vefat eden annesi 91 yaşındaki Şehriban Yıldırım için, Hacı Ahmet Tatari Camii'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Cami avlusunda, babası Sami Yıldırım, oğlu Mithatcan Özer ve aile üyeleriyle taziyeleri kabul eden Sezen Aksu, kollarından tutan yardımcılarına, "Lütfen sakin olun. Ben kendimdeyim" uyarısını yaptı.
Acılı gününde sanatçı dostlarının taziyelerini ayakta kabul eden Sezen Aksu, metanetli görünmeye çalıştı.
SANAT CAMİASI YALNIZ BIRAKMADI
Sanatçı dostları İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Hülya Avşar, Sibel Can, Sinan Çetin, eski eşi Ahmet Utku, merhum Kayahan'ın eşi İpek Acar, Aslı, Nükhet Duru ve oğlu Cem Masis, Hande Yener, Ahmet San, cemiyet hayatının ünlü ise Begüm Şen, Yonca Evcimik, İzzet Çapa, Mustafa Ceceli, Saba Tümer, Emel Müftüoğlu, Erol Evgin, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile gazeteciler ve televizyon yöneticileri, ünlü sanatçıyı yalnız bırakmadı, destek oldu. Törene gelemeyen birçok ünlü sanatçı ve iş adamı da çelenk gönderdi.
"KÖTÜ GÜN DOSTUYUZ"
Sezen Aksu'nun biraz yürüyüp ayakta karşıladığı İbrahim Tatlıses, taziyesini sunduktan sonra hemen yanındaki sandalyeye oturdu. Bu arada zaman zaman Aksu ve Tatlıses sohbet etti. Ünlü sanatçı Bülent Ersoy da yine taziyeden sonra iki sanatçının yanına oturdu. Cenazeden ayrıldığı sırada İbrahim Tatlıses, "Kötü gün dostuyuz" dedi. Bülent Ersoy açıklama yapmadı.
"PAMUK GİBİ BİR KADINDI"
Sanatçılardan Mustafa Ceceli, yaklaşık 10 yıldır Sezen Aksu ile görüştüklerini belirterek, annesi için "Pamuk gibi bir kadındı. Allah mekanını cennet eylesin" dedi.
"IŞIKLAR İÇİNDE YATSIN"
Erol Evgin, "Anneyi kaybetmenin zamanı yoktur. Uzun süredir tedavi görüyordu. Ancak umut her zaman sürüyordu. Türkiye'nin en değerli öğretmenlerinden birisiydi. Nurlar içinde, ışıklar içinde yatsın" diye konuştu.