Özellikle yaz mevsimi geldiği zaman herkesin vazgeçilmezleri arasında yer alır dondurma. Peki sıkça tükettiğimiz tatlılardan biri olan dondurmayı tüketirken nelere dikkat edilmeli?
Dondurma sütten imal edilmektedir. Her süt ürünü gibi dondurmada mikrop üremeye ve bozulmaya elverişlidir. Sağlıklı koşullarda üretilen, taşınan ve muhafaza edilen dondurmaları tüketmeliyiz.
Uygunsuz koşullarda saklanan dondurma erimişse, içerdiği havayı yitireceği için hacmi azalır ve içinde küçük küçük buz parçacıkları oluşur. Bu dondurmayı bir süre daha bekletmek bakteri oluşmasına sebep olur.
Midede kramp oluşturmaması içinse yavaş yenmelidir. Dondurmayı aniden yutmak mide kramplarına ve kasılmalara neden olur.