REÇEL
Reçeller, ev yapımı gıdalar deyince akla gelen ilk lezzetlerdendir. Mevsiminde alınmış çilek, vişne, kayısı ve incir gibi meyvelerden yapılan bu ev yapımı reçellerin tadına doyum olmaz. Geleneksel ev yapımı reçelin formülü ise çok basit:
ELMA SİRKESİ
Aslında sadece elma değil aynı zamanda üzüm ve erik gibi pek çok meyvenin sirkesi ev koşullarında yapılabiliyor. Fermantasyon ile mayalanan sirkeler koruyucu içermediği için son zamanlarda sıkça tercih edilen probiyotikler arasında sayılabilir.
YOĞURT
Ne yazık ki market raflarını süsleyen "doğal" yoğurtların içeriklerinde bile onlarca koruyucu madde bulunuyor. Bu tür maddelerden korunmanın en iyi yolu ise organik günlük süt ile kendi yoğurdunu kendin yapmak:
PUL BİBER
Hazır satılan gıdalar arasında en çok katkı maddesi içeren besinlerden biri de yemeklerimize tat katan pul biberdir. Ancak pul biberi de ev yapımı versiyonu ile tüketmek mümkün:
DOMATES KONSERVESİ
Kış boyunca yaz domatesi keyfini katkısız koruyucusuz yaşamanın en güzel yolu ev yapımı domates konservesidir. Ancak bu konserveyi yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.
MAKARNA
Evde makarna yapmak gözünüzü korkutmasın çünkü ev yapımı makarnanın tadını aldıktan sonra fabrikasyon makarnayı gözünüz bir daha hiç görmeyecek!
FISTIK EZMESİ
Özellikle sporcuların ve aktif yaşayanların çokça tükettiği fıstık ezmesi, hem enerji vermesi hem de içerdiği iyi yağlarla sağlık için oldukça faydalı. Tabii katkısız ve doğal olmak koşuluyla!