1. Damla Çikolatalı Kremalı Kurabiye
Bu küçük kabarık kurabiyelere bayılacaksınız.
Malzeme Listesi
4 adet yumurtanın akı
1 tutam tuz
1/8 çay kaşığı krem tartar
1 fincan toz şeker
2 çay kaşığı vanilya özü
1/2 su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı
Adım 1: Fırını 150 derece sıcaklıkta olacak şekilde ısıtın. İki adet yağlı kağıtla pişirme kağıdı serin.
Adım 2: Yumurta akı, tuz ve krem tartarı karışım köpüklü olana kadar karıştırın. Mikserin hızını artırın ve iyice karıştırın. Yavaşça şekeri ilave edin ve güzelce karıştırın.
Adım 3: Vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Adım 4: Çikolata parçacıklarını ilave edin.
Adım 5: Yemek kaşığıyla karışımdan parçalar alın ve hazırlanmış tavanın üzerine koyun. 35 dakika fırında pişirin. Arada çevirmeyi unutmayın.
Adım 6: Fırını kapatın ve 30 dakika kurabiyeleri dinlenmeye bırakın.
Adım 7: Kurabiyeleri fırından çıkartın ve oda sıcaklığında serinlemeye bırakın.
2.Taze Çilekli Granita
Evde kendi dondurmanızı yapamıyor musunuz ? Sorun değil. Bu eğlenceli tatlıyı yapabilirsiniz.
Malzeme Listesi
1 su bardağı sıcak su
3/4 fincan şeker
2 yemek kaşığı taze limon suyu
3 su bardağı dilimlenmiş çilek
göz kararı süsleme için çilek
Hazırlanışı
Adım 1: İlk 3 malzemeyi küçük bir kasede karıştırın.
Adım 2: 3 bardak çileği yumuşayana kadar blendırdan geçirin.
Adım 3: Şerbet ekleyin ve karıştırın.
Adım 4: Karışımı metal bir pişirme kabına dökün. Kenarları donana kadar buzlukta tutun, yaklaşık 25 dakika...
Adım 5: Çatal kullanarak donmuş kısımları ortaya gelecek şekilde karıştırın.
Adım 6: 1 saat boyunca her 20 dakikada bir kenarları içeri gelecek şekilde ortaya doğru karıştırın. Karışım tamamen donana kadar dondurucuda tutun.
Adım 7: Çatal kullanarak karıştırın. Üzerini kapatın ve dondurmaya devam edin.
Adım 8: Granitanızı kaselere doldurun.
Adım 9: Çileklerle süsleyin ve servis edin.
3. Portakallı ve Naneli Yoğurt
Yoğurt ve bal. Hafif bir akşam yemeği sonrası için harika bir seçim diyet tatlı seçimi.
Malzeme Listesi
6 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1.5 çay kaşığı bal
1 adet büyük portakal
4 tutam ince kesilmiş nane yaprağı
Hazırlanışı
Adım 1: Portakalı soyun. Dörde bölün ve çapraz dilimleyin.
Adım 2: Yoğurt ve balı birlikte karıştırın.
Adım 3: Portakal dilimleri üzerine yoğurdu dökün.
Adım 4: Üzerine nane yapraklarını serpin.
4. Donmuş Üzümler
Eğer gece atıştırmayı seven biriyseniz dondurulmuş üzümlerden çok keyif alacağınızı söylemeliyiz.
Malzeme Listesi
1 kase üzüm
Hazırlanışı
Adım 1: Üzümleri yıkayın ve kurutun.
Adım 2: Yağlı bir pişirme kağıdında buzluğa atın ve dondurun.
5. Donmuş Yoğurt Taneleri
Siz onları şeker gibi yiyeceksiniz. Dondurma da denebilir. Çok lezzetli ve yumuşacıklar.
Malzeme Listesi
1 kase hazır meyveli yoğurt
Hazırlanışı
Adım 1: Meyveli yoğurdu karıştırın.
Adım 2: Buzdolabı poşetine koyun.
Adım 3: Poşetin kenarından ufak bir parça kesin.
Adım 4: Tepsiye ufak parçalar olacak şekilde sıkın.
Adım 5: Dondurun.
Adım 6: Servis edin.
6. Muzlu Gofretli Puding
Tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz nefis bir tatlı !
Malzeme Listesi
2 su bardağı yağsız süt
1 paket yağsız şekersiz vanilyalı puding
24 adet vanilyalı gofret
2 adet muz- dilimlenmiş
göz kararı krem şanti (dondurulduktan sonra eritilecek )
Hazırlanışı
Adım 1: Bir kasede 2 dakika süt ve puding karışımını çırpın.
Adım 2: Kare bir tepsiye gofretlerden bir tabaka yapın.Üzerlerine muz dilimlerinden bir katman yapın. Malzemelerin tamamıyla bu katmanları yapmaya devam edin.
Adım 3: Üzerini pudingle kaplayın ve pudingin malzemelerin arasına girmesine izin verin.
Adım 4: Üzerini kapatın ve 2-3 saatliğine buzdolabına koyun.
Adım 5: İsterseniz üzerini servis etmeden önce krem şantiyle süsleyebilirsiniz.
7. Pekmezli Tatlı
Bu tatlının tek kötü tarafı yemeden önce 1 saat buzlukta donmasını beklemek...
Malzeme Listesi
1 su bardağı kaju fıstığı ezmesi ya da fındık ezmesi
1/3 su bardağı hindistan cevizi yağı
1/4 su bardağı kakao
1/4 su bardağı akçaağaç pekmezi
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya özü
Hazırlanışı
Adım 1: Orta büyüklükte bir kapta fındık ezmesi ve hindistan cevizi yağını iyice karıştırın.
Adım 2: Kakao, pekmez, deniz tuzu ve vanilyayı içine ekleyin ve iyice karıştırın.
Adım 3: Karışımı daha sonra rahatça çıkartabilmek için içine streç film serdiğiniz bir tabağa aktarın.
Adım 4: Tabağı buzluğa koyun ve en az 1 saat bekletin.
Adım 5: Buzluktan çıkartın, dilimleyin ve servis edin.
8. Ev Yapımı Pratik Frappuccino
Kalorisi dışarıda içtiklerinizin beşte biri kadar.Evde kendi içeceğinizi yapmanın faydalarından biri de bu olsa gerek...
Malzeme Listesi
2 fincan demlenmiş kahve
1/4 fincan süt veya badem sütü
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı vanilya özü
14 adet damla çikolata
1 tutam deniz tuzu
göz kararı buz
göz kararı
Hazırlanışı
Adım 1: Kahve, süt, kakao, vanilya ve tuzu blendırdan geçirin. 30- 60 saniye çırpmaya devam edin.
Adım 2: Buz ekleyin ve 45 saniye yüksek hızda çırpın.
Adım 3: Bir bardağa boşaltın.
Adım 4:Krem şanti ve siyah çikolata ile süsleyin.
Püf Noktası
Süslemek için; krem şanti, çikolata sosu veya şekerlemeler kullanabilirsiniz.