Patlıcanın faydası yok diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İşte patlıcanın bilinmeyen özellikleri... Patlıcan düşük kalori içerdiği için tercih ediliyor. Ayrıca sindirim sistemini rahatlatması faydaları arasında bulunuyor. Patlıcan özellikle yaz aylarında sofraları şenlendiren sebzeler arasında yer alır. Birçok organa şifa dağıtır. İşte patlıcanın faydaları: -Sindirim sistemini rahatlatır, kolay dışkılamayı sağlar. -Yüksek oranda lif içermesi sebebiyle kabızlığı önler. -Bağırsakları yumuşatır. -A, B1, B2, C vitaminlerince zengindir. Ayrıca kalsiyum, potasyum ve demir minerallerini bulundurur. -Kolesterolün düzenlenmesine yardım eder. Tabii kızartma, oturtma gibi yemeklerini hazırlarken çok yağlı yapmamaya özen göstermelisiniz. -Kan basıncını arttırır. -Kalp hastalıklarının önlenmesine yardım eder. -Zayıflamaya yardım eder. Düşük kalori içeriği nedeniyle kilo aldırmaz. -Beyine de fayda sağlar. -Yüksek miktarda su içeriği nedeniyle cildi nemlendirir. -Kansere yakalanma oranını düşürür. Kuru cilt ve kuru saçlara iyi gelir. -Diyabet rahatsızlığı olanlar yani şeker hastaları için de oldukça harika bir sebzedir. Şeker hastaları da bu şifalı sebzeyi rahatlıklara tüketebilir. -Güçlü bir antioksidandır. -Bacaklarda ve basenlerde selülit oluşmasını önler. Patlıcanın zararları nelerdir? -Bu sebze yendikten sonra ağızda ufak yaralar yada aftlar oluşturabilir. -Böbrek yada safra kesesi rahatsızlığı olanlar için zararlı olabilecek organik asitler içerir. -Böbrek taşı yada safra kesesi taşı olan kimselerin patlıcan, ıspanak ve pancar yaprağı gibi oksalat yönünden zengin gıdalar tüketmesi tavsiye edilmez. Patlıcan kaç kaloridir? 100 gram patlıcan yaklaşık olarak 24 kalori civarındadır.